A romániai magyarság nem lehet nemzetbiztonsági veszélyforrás

A román képviselőház plénuma május 16-án vitatta meg azt a tervezetet, amely elvileg az Európai Bizottság terrorizmusellenes irányelvét hivatott a román jogrendbe ültetni, hogy büntethetők legyenek a terrorizmussal kapcsolatba hozható összeesküvések, kiképzések, utazások és pénzgyűjtések. A normaszöveg azonban nem fogalmaz pontosan, ezért az felhasználható a magyar közösség ellen is – írja közleményében az MSZP.

[mnky_ads id=”10551″]

Veszélyes előírások

Az MSZP fontosnak tartja a terrorizmus elleni hatékony fellépést, hogy minden tagállam összhangba hozza törvényeit az Európai Unió irányelveivel. De rendkívül veszélyesnek tartja, ha az új törvényes előírások nem az irányelvekbe foglaltakat tartalmaznák, hanem sokkal képlékenyebb, kevésbé érthető és különböző értelmezésekre, akár visszaélésekre is teret adó definíciókat tartalmaznak. Félő ugyanis, hogy ezt aktuális politikai céljaik elérése érdekében valakik, valamiért félre akarják értelmezni.

[mnky_ads id=”10552″]

A romániai magyarság nem lehet nemzetbiztonsági veszélyforrás

A MSZP szerint elfogadhatatlan minden olyan, EB irányelvre hivatkozó jogszabály, amely alapján bármely nemzeti közösség, így a romániai magyarság is nemzetbiztonsági veszélyforrásnak tekinthető.

[mnky_ads id=”10553″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük