Gábor György: A sas leszállt! Orbán coming out-ja, másságának ország-világ előtt történt nyílt megvallása feltétlen tiszteletet érdemel

Most aztán Orbán feladta a leckét: fél Magyarország épp azon van, hogy kódolja a miniszterelnök rejtélyes üzenetét, miután repülőgépével Berlinben földet érve az alábbiakat tette közzé: „A sas leszállt // The Eagle has landed”

Épp, mint Neil Armstrong, amikor a Hold felszínén, a Tranquility Base-en, azaz a Nyugalom bázisán landolt:

„The Eagle Has Landed!”

Akkor most miért is mondja ezt Orbán?

Fogalmam sincs. Meglehet, amint a holdexpedíció után elszaporodtak az összeesküvés-elméletek, melyek szerint nem is járt ember a Holdon, s az egészet egy filmstúdióban vették föl, sok-sok hibával és pontatlansággal, ugyanúgy lehetséges, hogy valójában Orbán sem járt Berlinben, s ő is csak egy filmstúdióból jelentkezett be, ahol végre az ő életrajzából készült forgatókönyv alapján, s az ő főszereplésével kezdték el forgatni az Attila, az Isten ostora, Csaba királyfi és Vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzó úr őfőméltósága konvergenciája a csillagösvényen c. végtelen részből álló sorozatot.

Én azonban ennél sokkal kézenfekvőbb megoldásra gondolok:

vidulj, gyászos elme! megújul a világ – barátaim, akinek van füle, hallja meg:

kezdetét vette az orbáni konszolidáció!

Ennek szemérmes, de férfiasan őszinte jele volt az orbáni bejelentés: a tavaszi falevélként rezdülő riadtság, a tartózkodó szégyenérzet, a hamvas tartózkodás, s a ki tudja, mit hoz a holnap törékeny kiszámíthatatlansága, amely mögött érzékelhetővé lett a világra való nyitottság, s a szándék az elszánt és őszinte vallomás megtételére: A sas leszállt! Orbán coming out-ja, másságának ország-világ előtt történt nyílt megvallása feltétlen tiszteletet érdemel.

A magyar miniszterelnök ugyanis Zeusz szavait ismételte meg, aki az istenek örök lakhelyéről, az Olümposzról sas képében szállt alá a földre, hogy beteljesüljön Ganümédész iránti szerelme, és izzó vágya kielégülésre leljen: azért, hogy Zeusz, a főisten egyesüljön végre fiúszerelmével.

Orbán helyesen gondolkodik:

hogy ezt a saját rajongótáborával miként lesz képes kommunikálni a nagyszerű Rogán-Habony duó, az képezze az ő szakmai kihívásuk tárgyát. A másik oldalon azonban ezt a többség abszolút elfogadhatónak, mi több, természetesnek tekinti, és semmiképpen sem természetellenes vagy bűnös párkapcsolatnak, úgyhogy a konszolidációs törekvésnek ez a kétségtelenül nem mindennapos, de annál figyelemreméltóbb módja és formája a másik oldalon egészen biztosan a teljes elfogadásra és szimpátiára talál majd.

Orbán figyelmét csak egy dologra hívnám fel,

ugyanarra, amit Platón nyomán Michel Foucault hangsúlyozott A szexualitás történetének II. részében, A gyönyörök gyakorlásában, hogy tudniillik

az erkölcsi határvonal nem a homoszexuálisok és a heteroszexuálisok között húzandó meg, hanem a mértékletesség és a kicsapongás között.

Éppen úgy, mint a tisztességes és a tisztességtelen vagyonszerzés esetében.

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Gábor György: A sas leszállt! Orbán coming out-ja, másságának ország-világ előtt történt nyílt megvallása feltétlen tiszteletet érdemel

  • Avatar
    2020.02.11 - 18:24
    Közvetlen hivatkozás

    Lehet itt beszélni akármit, de Orbán-: nem Gyurcsány! Emlékezzünk vissza Gyurcsány “tárgyalásaira” Merkellel-, Putyinnal! Mindegyik szégyenletes-, megalázó, és -gúnyolódásra adó okot- való volt! Orbánt -viszont- jegyzik a -politikusi- bölcsességét, és megfontoltságát illetően -az egész világon-!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük