A Schobert-család esete Ciprusról hazafelé…..

Senkinek nem kívánjuk azt a skandalumot, ami Schobertékkel történt Cipruson, amikor a család hazaindult. Mivel sokunkat érinthet a probléma, közreadjuk az esetet, hogy ne érjen senkit váratlanul, ha egy-egy vele utazót nem engednek felszállni a gépre.

Schobert Norbi a családjával együtt a ciprusi táborból tért volna haza,

ám a beszállásnál megállították őket a repülőgép ajtajában. Közölték, hogy a 8 éves fiuk, Zalán nem szállhat fel, pedig a bőröndök leadásánál és a becsekkolásnál még minden rendben volt – írta kedden a life.hu.

Egy fotós barátjuk átengedte a helyét a gyereknek,

így a család együtt utazhatott, most pedig reagált a légitársaság is.

„Azt mondták, hogy tele van a gép, és a nyolcéves gyerek nem jöhet velünk, vagy döntsük el, ki marad Cipruson helyette, az apja vagy az anyja. Felháborító, hogy elfogadják a pénzt, feladom a bőröndömet, majd az ajtóban kiderül, hogy nem mehetek sehova, vagy reménykedhetek abban, hogy egy utas nem jön el, és lesz helyem”

– nyilatkozta az esetről Norbi.

A légitársaság reakciója:

„A túlfoglalás bevett gyakorlat a légiközlekedésben, amelynek célja, hogy a repülőgépek minél kevesebb üres üléssel közlekedjenek. Ebben az esetben azonban a földi kiszolgáló partnerünk hibát követett el, ugyanis túlfoglalás esetén gyerekektől, mozgásukban korlátozott, illetve idős utasoktól nem tagadhatják meg a beszállást.

A Wizz Air őszintén elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

Földi kiszolgáló partnerünkkel felvettük a kapcsolatot, és ismételten felhívtuk a figyelmét a szabályok pontos betartására. Az az utas, akinek beszállása végül visszautasításra került, a 2004/261/EK rendeletnek megfelelően 400 euró összegű kártérítésben részesül, emellett természetesen visszatérítjük neki jegyének teljes árát, illetve igénye szerint az eredeti jegyár 120 százalékát jóváírjuk WIZZ számláján”

– nyilatkozták a Ripostnak.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük