Nagy dolog egy munkahely 2018 Magyarországán, főleg, ha az ember médiamunkás. A újra átalakuló Hír TV dolgozóinak minden idegszálukkal azon kell lenniük, hogy a régi-új tulaj megelégedettséggel nézze munkásságát.

Amikor a szervilitás átcsap ostobaságba

Császár Attila, akit igazán akkor ismert meg az ország, amikor 2006-ban hősiesen végigtudósította a tévé székházának ostromát, annyira akart, hogy az csak na.

- Hirdetés -

Császár 2018 februárjában nyerte el az Echo TV híradójának főszerkesztői posztját.

Császár Attila volt az a tévés riporter, aki 2006. szeptember 18. éjszaka, a Gyurcsány-kormány elleni utcai zavargások kitörésekor, a Magyar Televízió Szabadság téri székházának ostromakor a HírTV élő tudósításában többször egy valóra vált forradalom kezdetének nevezte az eseményeket, nem sokkal az előtt, hogy az első csoportok – Császár szavai szerint – viszonylag „békességben” bevonultak az MTV épületébe, hogy „missziójukat” teljesítsék. (Itt később az események elfajulásával jelentős károk keletkeztek.) A tudósítással kapcsolatban egy 2016-os, a zavargások tízéves évfordulójával foglalkozó HírTV-s riportban Császár Attila azt mondta:

Azt is a nevemhez szokták kötni, hogy forradalmat kiáltottam. Hát, ezzel kapcsolatban azért hadd jegyezzem meg: akik itt voltak az idő tájt, és követték az eseményeket, de ezt talán még a Távirati Iroda archívumában is meg lehet találni, Wittner Mária egykori ’56-os talán egy órával azelőtt, hogy én ezt itt elmondtam, a Kossuth téren ugyanerről beszélt. Én ezt próbáltam átadni a nézőknek, hogy a politika is ezt olvassa ki a kialakult helyzetből. Aztán ez kapott egy olyan interpretációt, amit már mindenki ismer és az én személyemhez köt. Ezt nekem nyilvánvalóan el kell viselni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét