A Semjén-Rogán keresztény és demokrata duó több reklámért és pornóért „törvényjavasolt”!

Módosítja a médiaszolgáltatásokkal kapcsolatos, az egyes paragrafusok miatt kétharmados többséget igénylő törvényt a kormány, az erről szóló javaslatot kedden este nyújtották be a parlamentne – vette észre az Azonnali.

Benyújtók: Rogán, Semjén!

A módosítás szerint többek közt változnak az úgynevezett jelentős befolyásoló erővel rendelkező (a továbbiakban: JBE) médiaszolgáltatókkal kapcsolatos szabályozások. Utóbbiak gyakorlatilag azokat a médiumokat jelentik, amelyek sokakat érnek el, a törvény szerint egész pontosan „a legalább tizenöt százalékos éves átlagos közönségaránnyal rendelkező” médiaszolgáltatók minősülnek annak, vagyis a TV2, az RTL Klub és a köztévé tartozik ebbe a körbe.

Semjénék több váratlan ötlettel is előálltak:

  • a maximális televíziós reklámidőt a jövőben nem óránként, hanem napszakonként határoznák meg. Ennek eredményeként összességében nem lehetne több reklám a tévékben, de a csatornák besűríthetnék a reklámokat a főműsoridőbe, ahol így a mostaninál több hirdetés jelenhetne meg, míg az eleve kevésbé nézett sávokba kevesebb reklám juthatna.
  • a jövőben a legnagyobb tévécsatornáknak nem lenne kötelező reggeli hírműsorokat gyártaniuk, illetve a javaslat a jelenlegi 20 százalékról 35 százalékra növelné a hírműsorokon belül maximálisan leadható bulvárhírek (törvényjavaslatul: a demokratikus közvélemény tájékoztatását nem szolgáló, bűnügyi tematikájú híranyag vagy tudósítás a hírműsorszám) arányát.
  • a jövőben normál tévécsatornán is mehetne pornó (erre a törvény ma nem ad lehetőséget), de csak akkor lehetne dugást adni, ha a csatorna titkosítja, és a nézők egy egyedi kód megadásával oldhatnák ezt fel, annak érdekében, hogy gyerekek ne tudják nézni.

Na de keresztény és demokrata urak!

Ez utóbbi „több pornót” vonal a Semjén által jegyzett javaslat legváratlanabb része. Feltehetően a kormány-közeli oligarchák örülnek majd annak a tervezett változtatásnak, hogy a rádiós frekvenciákat az eddigi hét év helyett a jövőben tíz esztendőre osztanák, a meghosszabbítás lehetőségét pedig a tévéknél és rádióknál is ötről hét évre növelnék.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük