A Simonka-ügy valódi felelősei a Parlamentben ülnek – Helyettük strómanok foglalnak helyet a vádlottak padján

 A Demokratikus Koalíció úgy látja, hogy Simonka György fideszes képviselő és társai büntetőügyében a valódi felelősök helyett strómanok ülnek a vádlottak padján – mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a DK szóvivője.

A Fidesz bűnszervezetként lopja szét az országot

Barkóczi Balázs a 24. hu információjára hivatkozott. A portál pénteken azt írta, hogy a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt Simonka György és társai ügyében Kerényi Jánosnak, a Fidesz dél-alföldi regionális-pártigazgatójának az unokaöccsét és a szintén fideszes országgyűlési képviselő Varga Gábor hozzátartozóit is megvádolják.

Barkóczi Balázs azt mondta, a Simonka-ügy újra megmutatta, hogy a Fidesz bűnszervezetként lopja szét az országot, és ehhez asszisztálnak a kormánypárt polgármesterei is. A DK abban reménykedik, hogy a nyomozás bebizonyítja, a vádlottak padjára ültetett fideszes rokonok csak strómanok, a valódi elkövetők pedig ott ülnek a parlamenti padsorokban és a polgármesteri székekben – fogalmazott.

Lejárató kampányok sora

Megkérdezték a szóvivőt, mit szól ahhoz, hogy Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Varju László DK-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Barkóczi Balázs koncepciós eljárásnak nevezte az esetet, és leszögezte, hogy mindenben kiállnak Varju László mellett. Elmondta, nem hallotta a bizonyítékként készült hangfelvételt, de biztos abban, hogy ugyanolyan lejárató kampányról van szó, mint amilyen Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt vagy László Imre XI. kerületi polgármesterjelölt ellen indult.

Megkérdezték arról is, hogy Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt visszalépésre szólította fel Karácsony Gergelyt. A szóvivő azt felelte, alkalmas és jó jelöltnek tartják Karácsony Gergelyt, és továbbra is támogatják.

Az Orbán utáni Magyarország csak az emberi méltóság tiszteletére épülhet

A pénteken nyilvánosságra került, 2015-ös jobbikos levelezésről – amelyben Mirkóczki Ádám képviselő vitatta az auschwitzi haláltábor áldozatainak számát – szintén megkérdezték. A DK-s politikus azt felelte, a Jobbiknak voltak vállalhatatlan kijelentései és ügyei, de a párt azóta egy színpadra lépett a demokratikus ellenzékkel, és ezzel vállalta, hogy az Orbán utáni Magyarország csak az emberi méltóság tiszteletére épülhet.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük