Sport

A Slovan Bratislava nyert a Groupama Arénában!

Slovan Bratislava

A Ferencváros 2-1-re kikapott a vendég Slovan Bratislavától a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első, szerdai mérkőzésén. 

Egy norvég gólra egy georgiai és egy örmény találat volt a válasz

A mérkőzés előtt igen feszült hangulat uralkodott a stadion környékén, a rendőrségnek könnygázt is be kellett vetnie, amikor a Slovan csapatbusza begördült a Groupama Arénához.

A lelátók már jóval a kezdés előtt megteltek. Az összetartozást kifejező Nélküled című dal eléneklése után felzúgott a Ria, Ria, Hungária rigmus, majd a szlovákokat szidták a drukkerek.

A kezdés előtt a hazai szurkolótábor élőképet mutatott be, amelyen a magyar zászlóra fekete betűkkel írták, hogy “nem felejtünk”, a trikolor alatt pedig az 1992-es évszám volt olvasható, amely a két csapat harminc évvel ezelőtti, botrányos pozsonyi meccsére utalt.

A vendégdrukkerek bevonulásukat követően provokálták a szomszédos szektor hazai szimpatizánsait, a kerítésre másztak és szóváltásba keveredtek a biztonságiakkal, ezért néhány perccel később készenléti rendőrök vonultak a két szektort elválasztó kerítés mindkét oldalához.

A pályán kevésbé volt érezhető a feszültség, az első perctől kezdve kifejezetten lüktető volt a játék, az első helyzet a magyar bajnok előtt adódott, de Laidouni közelről célt tévesztett. Nem sokat késett a válasz, ugyanis Weiss szabadrúgását nagy bravúrral hárította Dibusz Dénes, a kipattanónál azonban már tehetetlen lett volna, viszont Jurij Medvedev a jószerivel üresen tátongó kapu mellé gurított. Eközben a lelátón a szlovákok által begyújtott pirotechnikai eszközök okoztak riadalmat és persze füstöt is.

Slovan Bratislava
Jurij Medvedev, a szlovák csapat játékosa (lent) és a ferencvárosi Eldar Civic a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros – Slovan Bratislava mérkőzésen a Groupama Arénában. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kezdeti nagy rohanás után a Ferencváros került fölénybe, amit Kristoffer Zachariassen kapufára fejelt labdája is jelzett, de a vendégkapusnak is volt nagy védése később. A kölcsönös lelátói utálkozás először a 30. percben ragadt át a játékosokra, amikor többen összeakaszkodtak, a játékvezető ivószünettel próbálta megfékezni az indulatokat. A szünet előtti percekben ismét a futballé volt a főszerep, ebben a periódusban a Slovan hálóőre egy újabb bravúrral őrizte meg kapuját a góltól, így a csapatok 0-0-val vonultak az öltözőbe.

A második félidőt a Ferencváros szurkolótáborának piros, fehér és zöld görögtüzei vezették fel, miközben Magyarországot éltették a hazai szimpatizánsok

A folytatásban is a zöld-fehérek irányítottak, a szlovák bajnok erejéből csak a védekezésre futotta, viszont azt hatékonyan tette, igaz, ehhez kellettek a pontatlan ferencvárosi lövések is.

Az idő múlásával lendületét veszítette a hazai együttes, így játéka statikusabbá, fölénye pedig meddővé vált. Ennek ellenére éppen ebben a periódusban sikerült betalálnia az FTC-nek, amely egy bal oldalon végigvitt szép akció végén Zachariassen révén volt eredményes. A góltól ismét megélénkült a találkozó. 

A hajrában mindkét fél vezetett veszélyesnek ígérkező támadásokat, egy ilyenből a vendégek egyenlítettek. 

A georgiai Guram Kasia szűk tíz perccel a vége előtt egyenlített, majd az örmény Tigran Barszegjan megfordította a meccset.

“Nem mindig úgy jön ki a lépés, ahogy azt szeretnénk. Az első öt percen kívül elégedett lehetek, mert kétszer annyit birtokoltuk a labdát és jóval több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek” 

– mondta Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője.

Az MTI kérdésére úgy reagált, hogy a fordításhoz nem különösebb problémák vezettek, hanem a koncentráció hagyott alább, majd hozzátette, neki egy dolga van most, egy hét alatt felkészíteni a csapatot a visszavágóra.

“Nagy győzelem volt, de még csak a félidőben vagyunk a párharcot tekintve. Kevesen hittek bennünk, de ma megmutatták a játékosok, hogy megvan bennük a kellő erő. Jó futballt nyújtott mindkét fél, fantasztikus hangulat volt a stadionban, néhány szituációt leszámítva sportszerű keretek között zajlott a meccs” 

– értékelt röviden Vladimir Weiss, a Slovan trénere.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés

Ferencvárosi TC-Slovan Bratislava (szlovák) 1-2 (0-0)
Groupama Aréna, 20 459 néző, v.: Ricardo de Burgos (spanyol)
Gól: Zachariassen (70.), illetve Kasia (81.), Barszegjan (86.)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni (Mercier, 72.), Zachariassen, Esiti – Nguen (Auzqui, 80.), Boli (Bassey, 72.), Traore (Loncar, 57.)
Slovan Bratislava: Chovan – Medvedev, Kasia, Abena, De Marco – Barszegjan (Agbo, 92.), Kucka (Holman, 92.), Kankava, Pauschek (Cavric, 73.) – Weiss (Csakvetadze, 73.) – Saponjic (Ramirez, 69.)

A visszavágót egy hét múlva Pozsonyban rendezik.

Forrás: Fradi.hu / MTI

Kővel dobták meg a Slovan Bratislava buszát a Népligetnél

Friss híreink

About Author

Comments (1)

Szólj hozzá!