A sokkolós rablót járókelők tartóztatták fel (le?)

Egy középkorú férfi ment be 2019. szeptember 24-én egy Bajcsy-Zsilinszky úti pénzváltóba, ahol egy sokkolóval megtámadta a 72 éves alkalmazottat, a kasszából kivett többmillió forintot és elmenekült a helyszínről.

Rá akart duplázni!

A rendőrség elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen, akiről jó minőségű térfigyelőkamera felvétel készült.

Az eset után egy hónappal egy Andrássy úti pénzváltóból érkezett riasztás a rendőrségre, ahol egy ismeretlen férfi 2019. október 27-én reggel szintén egy elektromos sokkolóval fenyegette meg az üzletet nyitó alkalmazottat, akit a nyomaték kedvéért többször meg is ütött. A nő megnyomta a pánikriasztót, a támadó ekkor pénz nélkül elfutott a helyszínről, azonban két járókelő látta az esetet és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a feltételezett elkövetőt.

A terézvárosi rendőrök percek alatt a helyszínre értek és elfogták a 49 éves budapesti M. Tamást, aki menekülés közben eldobta a sokkolót, amit a nyomozók megtaláltak. A férfi előállításakor kiderült, hogy korábban a gyanú szerint ő rabolta ki a Bajcsy-Zsilinszky úti pénzváltót is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Rablási Osztálya a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Hasonló, az archívumunkból

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük