Sorting by

×

Margit, nooomális? “Oltakozásnál” a sportolók beelőzik a nyugdíjasokat?!

Előre kerülhetnek az oltási sorban az olimpikonok, erre azért lehet szükség, mert még kvalifikációs versenyeken is részt kell venniük, ráadásul nem is csak az olimpián részt vevő sportolókról van szó – mondta Szabó Tünde sportállamtitkár az InfoRádiónak.

“Nagyon várjuk azt, hogy a NOB kimondja: lesz olimpia….”

Bár véleményünk szerint ez nem kérdés.

Kérdés, milyen módon lesz megrendezve, de az olimpia mellett a labdarúgó Eb és a vizes Eb-t is érintik a kérdőjelek

– idézi az államtitkárt az Infostart.

Ha egy ilyen kritérium lesz, hogy az olimpiára csak oltott sportolók utazhatnak, akkor bizony szinte kötelező módon olyan tervezést kell hoznunk válogatott szintre, hogy a sportolók a kvalifikációs versenyeken is részt tudjanak venni

– nyomatékosította Szabó Tünde.

Álljunk meg egy szóra….

Elismerve azt, hogy az, aki az életét tette fel arra, hogy ha fújt a szél, ha esett a hó hajnalban ahelyett, hogy átfordult volna a másik oldalára, fogta a motyóját és edzésre battyogott, nehezen emészti meg, ha olimpia-közeli állapotra gyúrta magát a sportágában, majd egy  vírus okán  lemarad életet beteljesült álmáról. De!

Hogy jön ez ahhoz, hogy a lassan egy éve házi karanténban, otthon ülő nagyik, akiknek az életébe kerülhet, ha elkapják a Covid 19 bármelyik mutációját, lemondva gyerekeik, unokáik társaságáról azt lesik, hogy az alig-alig működő kormányportál mikor jelez nekik vissza, hogy nekik a megváltásnak remélt “oltakozásra”. Nekik  akár egy nappal is tovább kelljen várniuk mert az olimpia?

Ezt még a mi sportőrült vezetőknek is be kell látniuk, vagy legalább úgy kell tegyenek, mintha megértenék!

Egy héttel ezelőtt

a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián tisztázta, ha a 2021-re halasztott tokiói olimpián védőoltással lehet csak részt venni, akkor emiatt alighanem mindenki beoltatja magát. Az azonban kérdés, mikor juthatnak oltáshoz a sportolók, ugyanis a milliós idős korosztály előrébb van a sportolóknál az oltási terv szerint – írta az Infostart.

“Látva a hangulatot, az óhaj afelé hajlik, hogy a sportolók beolttassák magukat, hogy tudjanak edzeni veszélyeztetés és veszélyeztetettség nélkül”

– mondta korábban a DIGI Sportnak a sportvezető. Ezzel kapcsolatban most Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora tette egyértelművé, hogy nem lehet az idősek elé venni az élsportolókat.

“Sokan kérdezik, hogy mi lenne, hogy ha a sportolókat beoltanák, és nyugodtan tudnának az olimpiára készülni, a futballválogatott Eb-re menni, a vízilabdás lányok kiharcolni az olimpiai részvételt. Én úgy vagyok vele: amikor azt látjuk, hogy idős emberek súlyosabb lefolyású betegségben szenvednek, akkor azt mondom, hogy első körben mindenképpen a kitett személyeket kell oltani”

– fogalmazott kategorikusan Merkely Béla, aki szerint

“nem lenne etikus”, hogy előre vegyék a sportolókat.

A NOB-nál sincs egyetértés:

  • a sportolók közül legalább az olimpiai résztvevőket vegyék előre,
  • nem lehet ezt megtenni azokkal, akiknek a leginkább kell az oltás.

Portálunkat megkereste egy neve elhallgatását kérő budapesti egészségügyi dolgozó, akinek elmondása szerint

“Minden bejelentkező oldal lefagyott, a telefonos rendszert is. Cikkünk írásakor egész  Budapesten nem tudnak oltásra jelentkezni az egészségügyi dolgozók . És akkor rinyálnak, hogy kicsi az eü dolgozók között az oltási hajlandóság…”

baleset

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.