Húha, komoly ütközet lesz, a Fidesz még a gyengélkedőből is visszahívta harcosait. Már nem is tudom, melyik botrány óta (a csengeri örökösnő? az anyuka vállalkozásai?) Kósa Lajost egy ideje nemigen engedték mikrofonhoz. De most!

A Jedi visszatért, jaj a Halálcsillagnak!

Beadta a Lex Czeglédyt, és sajtótájékoztatót is tartott arról, hogy a Fideszre és Orbán hét pontjára kell szavazni. Szerintem még a választás előtt leveszik a szájzárat a kazános Pócs Jánosról, és talán még Voldemorról is, ha szabadlábon van.

Én már el is felejtettem, hogy Kósa a Honvédelmi Bizottság elnöke. Ha belegondolok, hogy Németh Szilárd pedig honvédelmi államtitkár, nagyon meg vagyok nyugodva a biztonságunk felől. Ha ők velünk, ki ellenünk!

Forrás

Háttér

Czeglédy Csaba a DK EP-listájának utolsó helyén szerepel, az ellenzéki delegáltakkal felduzzasztott Nemzeti Választási Bizottság nem függesztette fel a mentelmi jogát, ami miatt Völner Pál igazságügyi államtitkár nekiment az NVB-nek. Az elnöknek azt írta, nem volt még példa arra, hogy köztörvényes bűncselekmény gyanúja esetén ne függesszék fel a mentelmi jogot.

Ez elfogadhatatlan, a bűnüldöző szervek munkáját nehezíti, és lehetővé teszi a gyanúsított számára, hogy bizonyítékokat tüntessen el, vagy az országból elszökjön.

Kósa szerint:

A Fidesz szerint az ellenzék sorozatosan visszaél a képviselőjelölteknek járó mentelmi joggal, ezért törvénymódosító javaslatot, úgynevezett Lex Czeglédyt nyújtanak be még ma a parlamentnek

A javaslat azt mondja ki, hogy az olyan büntetőügyben ne illesse meg mentesség a képviselőjelöltet, amely még a nyilvántartásba vétele előtt indult. Kósa szerint ugyanis az ellenzék most arra használja a választást, hogy

“egy bűnözőt menekítsenek ki a büntetőeljárás alól”.

Az érintett is megszólalt

Czeglédy közösségi oldalán ennyit fűzött az esethez:

“Többen kértétek, hogy reagáljak Kósa Lajos és a Fidesz legfrissebb, egyébként erős hiszit jeleit mutató akciójára. Hát akkor íme: Egyrészt nagyon örülök, hogy végre a Fidesz is beletörődött, hogy nem fogok a kedvükben járni, és eszem ágában sincsen megszökni, másrészt hadd ne kelljen foglalkoznom a magyar politikatörténet egyik legbutább, de annál korruptabb szereplőjével, Kósa Lajossal, aki sajnos egyre inkább az időskori demencia jeleit mutatja. Egyébként pedig Lex Kósa kellene a bűnözők ellen, azzal többre mennénk.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét