„A szakértelem olcsó bolsevista trükk”?

Az egyik rádió riportere arról faggatta a kormány képviselőjét, hogy mire véljük a stratégiai ágazathoz kivezényelt katonákat. A kérdezett látványos, ám tökéletesen hamis magyarázatokat mantrázott.

„Hamis a baba!”

Az okok megalapozatlanságáról talán az alábbi gondolatmenet rántja le leginkább a leplet: a kérdező éppen azt firtatta, hogy minek kellenek „komisszárok” abba közmédiába, ami már akkor sem lehetne kormánypártibb, ha akarna. És tényleg, mitől félnek? – hogy megtámadja őket az igazmondó vírus és váltanak, mint anno a Hír TV? Csak csendben jegyzem meg, annak sem lett jó vége.

Az illetékes halálosan komolyan azzal indokolta a döntést és az odavezényelt néhány jól dekorált katonát, hogy ha a koronavírus megtámadná az intézmény néhány munkatársát, akkor kellenek majd azok a képzett emberek, akik megoldják a logisztikát. Erre csak egy régi műsor címével lehet reagálni: „Meglepő és mulatságos”, azaz mégsem, sokkal inkább dühítő.

Máshol ezt így csinálják!

Különösen ostobának tűnik a válasz annak fényében, hogy Kotroczó Róbert, az RTL hírigazgatója éppen szerda este mutatta meg ország-világnak, hogy is csinálják ezt a profik. Náluk egyszerűen ketté osztották a szerkesztőséget, egyik nap egyik csoport dolgozik, másik nap a másik. Az Erős Antónia-Szellő István műsorvezető párost is szétválasztották, még külön szobákba is helyezték őket. Az egyes csoportokba beosztott munkatársak más és más útvonalakon közlekednek az épületben, és mindezt katonai segédlet nélkül, ám katonás fegyelemmel.

 

Szóval kedves kormány, nem túllihegni kell a dolgokat álmegoldások bevezetésével, elég lenne a szakértelem is, amiről ezek szerint önök is, Csurkával együtt vallják, hogy:

„A szakértelem olcsó bolsevista trükk.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük