A “szavahihető” NER-média esete Konok Péterrel, aki utánuk nézett….

Szegény Mark Rutte álmában sem gondolta, hogy azzal, hogy kiáll az Európai Unió közösen elfogadott normarendszere mellett, magára rántja egy tagország NER-sajtómunkásait, akiket nem az igazság, hanem kizárólag a besározása érdekel. Mintha ezzel elfedhető lenne az egyértelműen gyűlöletkeltő törvény, amiben összemosta említett ország jogalkotó gárdája a pedofilüldözést a melegek diszkriminációjával.

157 igen, 1 nem, o tartózkodás

Amióta az Európai Unióban többen felháborodottan utasították el Orbán és kormánya pedofilnak mondott homofób törvényét, azóta célkeresztbe került Mark Rutte holland miniszterelnök, mondván:

a gyermekekkel és az állatokkal folytatott szexuális kapcsolat törvényesítését sürgette korábban a holland miniszterelnök – által vezetett ifjúsági szervezet –, aki Magyarország térdre kényszerítésével fenyegetőzött. (forrás)

Konok Péter történész utánanézett a NER-média forrásának és közösségi oldalán írta le, mit talált:

“A NER-sajtó tele van vele, és tegnap még a Kötöttfogásban is előkerült, hogy a holland kormányfő, Mark Rutte fiatalabb korában, úgymond, a pedofíliát és a zoofíliát propagálta. A NER-sajtó jó szokásához híven forrást nem ad, bizonyos Marácz Lászlót, az Amsterdami Egyetem tanárát idézi, aki ezt állította. (Megnéztem, Marácz úr valóban létezik, a hun-magyar-szkíta nyelvrokonság felkent lovagja; ettől persze még ebben az esetben igazat is mondhatna, de nem mond.) Csak egy holland napilap egy rövid cikkecskéjének részletéről van kép az állításhoz, a lap címe, az évszám alig olvasható (nekem legalábbis csak akkor sikerült kisilabizálnom, mikor már tudtam, mi áll ott).

Az már eleve gyanús,

hogy ha az ember beírja a Google keresőjébe, hogy „Mark Rutte” és „zoophilia”, akkor egy orosz nyelvű találat (a „Sputnik” című putyinista propagandaoldal) mellett csakis a magyar lakájmédia egymást sokszorozó cikkeit találja. De ki tudja, lehet, hogy a Pesti Srácok, az Origó, vagy éppen a 888 derék oknyomozó újságírói (viccelek ám!) ezúttal valóban rátaláltak valami olyasmire, amire még senki más. A képecske alapján szerencsére sikerült megtalálnom az inkriminált napilapot, a „Nieuwsblad van het Noordent”, aminek – szintén szerencsére, bár azért ez lenne az alap – van ingyenesen kereshető archívuma, és a kulcsszavak alapján meglett a cikk is, 1994. február 11-én hozta le a lap. Pár mondatos beszámoló arról, hogy JOVD, vagyis a Néppárt a Szabadságért és Demokráciáért ifjúsági szervezete 1997-1998-as politikai programjában, úgymond, azt mondta: „szabad állatokkal szexelni.”

Ezután megkerestem a szóban forgó programot

A vonatkozó rész egy hosszú elméleti fejtegetés arról, hogy a normák fellazulnak, az emberek egyre kevésbé tartják relevánsnak a „tradíciókat” – pedig a normák, ha már nem tartják be őket, értelmetlenek.

Mivel az egyházaknak már nincs igazi befolyása arra, hogy az emberek miként élnek – amit a JOVD pozitív fejleménynek tekint – a normák betartatása a törvénykezésre és az igazságszolgáltatásra marad. A törvényeket – így a JOVD programja – mindenkinek be kell tartani, de éppen ezért szerencsésebb lenne, ha a törvénykezés tudomásul venné és magába építené a normák fellazulását, változását. A JOVD-nak „semmi baja” a homoszexualitással, a poligámiával, a fogyatékosok szexuális életével (bizony, ezt sok országban törvények tiltották), és az állatokkal folytatott „konszenzuális” szexuális érintkezéssel (ez a béna megfogalmazás arra utal, hogy amennyiben nem történik állatkínzás) – írja a szöveg. Ez utóbbi szerintem eléggé nagy marhaság, de szó sincs róla, hogy a JOVD az állatszexet propagálná: pusztán példaként említi arra, hogy a törvények kötelezőek, de éppen ezért ezzel az államnak nem szabad visszaélnie, hiszen a törvényeknek a társadalom változásait is vissza kell tükröznie, a társadalom és az állam közötti kölcsönhatásként kell létezniük. Pedofíliáról persze szó sincs a szövegben, azt a JOVD még példaként sem említette.

Ennyi. És hogy hogy jön ide Mark Rutte?

Úgy, hogy 1988 és 1991 között ő volt a JOVD elnöke. Mikor az inkriminált szöveg született, már három éve nem – de ez persze csak afféle apróság.

Vagyis: nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, de a hír amúgy igaz. Most már csak az „igazság” szót kellene valahogy újra definiálni.”

Ugye mennyire más?

Ha már veszik a fáradtságot, hogy beleássák magukat Rutte úr életébe, akár a jó következtetést is levonhatnák az iagz tényekből, de hát ez nem szolgálta volna a “nemzet érdekét”. Nem úgy a gyűlöletkeltés újabb fejezete, amire vevő az egyszerű hírfogyasztó, hiszen -szívre a kéz- hányuknak jut eszébe, hogy mélyebbre ássanak és közülük hányan ismernek idegen nyelvet annyira, hogy értőn olvassanak? A lényeg különben is az uszulás!

 

ner

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük