Szeged nem menekülteknek, hanem legalább öt éve a városban élő, rászoruló magyar családoknak ad kedvezményes feltételekkel bérbe felújított önkormányzati lakásokat – közölte az önkormányzat pénteken.


[mnky_ads id=”10551″]

Megfizethető otthon a rászorulóknak

Az önkormányzat közleményében Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatójának sajtótájékoztatójára reagált, ahol a politikus azt mondta, hogy az ellenzékiek bevándorlókat telepítenének az üresen álló lakásokba.

Az önkormányzat ezzel szemben kifejtette: Szegeden három év alatt 600 önkormányzati lakást újítottak fel, hogy rászoruló magyar családoknak segítsenek megfizethető otthonhoz jutni.

[mnky_ads id=”10552″]

Félelemkeltés és hazudozás helyett

Orbán Viktor mindeközben több mint 20 ezer gazdasági migránst fogadott be. Ráadásul az Orbán-kormány külügyi államtitkárának beismerése szerint, több mint 1300 menekültet is befogadtak, és ezzel messze túlteljesítették a „brüsszeli kvótát” – áll a közleményben.

Szeged városvezetése arra kéri a Fideszt, hogy a félelemkeltés és a hazudozás helyett inkább arról adjon számot, miért kockáztatja a letelepedési kötvényekkel a magyar emberek biztonságát. Miért engedte be ellenőrizetlenül tízezrével a gazdasági migránsokat, akik között terroristák, bűnözők és ellenséges ügynökök is lehetnek.

A közlemény szerint Szeged és a város lakói arra várnak választ, ki fogja megfizetni azt a büntetést, amit a kormányfő vejének csalássorozata miatt szabnak majd ki Magyarországra. Azt szeretnék megtudni, mennyibe került a magyar adófizetőknek a svédországi rénszarvasreptetés. És arra kíváncsiak, hogyan bízhatták a megyei jogú városok fejlesztésének ügyét egy olyan emberre, akiből egy csengeri háztartásbeli asszony is könnyűszerrel bohócot csinál.

A fideszesek ne hergeljék a város lakóit!

A szegedi önkormányzat vezetése arra kéri a Fideszt, valamint B. Nagy Lászlót és Bartók Csabát, hogy április 8-ig ne hergeljék tovább a város lakóit újabb hazugságokkal. A szegedi emberek biztonsága nem kampányfogás témája – áll a közleményben.

Hidvéghi Balázs sajtótájékoztatóján elmondta, ha Soros György jelöltjei nyernek a választásokon április 8-án, akkor megkezdik a bevándorlók betelepítését az üresen álló lakásokba. „Ne legyen semmi kétségünk, hogy ha az ellenzék lehetőséghez jutna, akkor habozás nélkül megkezdenék a betelepítéseket a választásokat követően” – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. A politikus hangsúlyozta, különösen igaz ez egy olyan városban mint Szeged, amelyet egy közismerten bevándorláspárti baloldali politikus vezet.

(Forrás MTI)

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét