Sorting by

×

A szélsőbarnák mindig ezzel a sopánkodással kezdik

A szélsőjobboldali Fidesszel aljasságban versengő mégszéslőbb Toroczkai-Dúró-féle párt is bejutott a 2022-es szégyen-parlamentbe, és mindjárt azzal kezdték, hogy az ő szörnyű elnyomatásukról, az elhallgatásról, az ellenszélről sápítoztak, amelynek ellenére frakciót alakíthatnak.

Régi történelmi tapasztalat,

hogy mindig így kezdik a gyilkos eszmék képviselői: ők áldozatok, ők szabadságharcosok. Így indult Adolf náci pártja, és Szálasi nyilasai is.

Most, ahogy egymás után derül ki (szerencsére távolabbi) ismerősökről, hogy ők is mihazánk-szavazók, mert úgymond

“nem találtak jobbat”,

még egyszer érdemes emlékeztetni, mit is képvisel valójában ez a Toroczkai. A szavazóik közül a tudatlanabbak, miután kibetűzték a párt covidról, mentelmi jogról, analfabétákat sújtó szavazati jog szűkítésről szóló plakátüzeneteit, valószínűleg nem is hallottak arról, hogy ennek a társaságnak kedvenc célpontjai a magyarok több százezres létszámú csoportjai, akikről a középkori gyűlölet-hazugságokat sem restek élesztgetni.

Az is az elődeiktől ismert módszer,

hogy nem átallanak a közvéleményt megrázó tragédiákat kihasználni összeesküvés-elméleteik bizonygatására. Így tett évekkel ezelőtt az újra zászlót bontó magyar szélsőjobbos mozgalmárok vezére egy szörnyű gyerekgyilkosság után is. Így írtam erről a maga idejében Toroczkai gyűlölködő szövegének újraközlése nélkül (a szöveget szorgosan terjesztik Toroczkai eszmetársai), de alaposan bemutatva annak erkölcsi és szellemi mélységét:

“Toroczkai “oknyomozó újságírónak”

tüntette fel magát, és ezt úgy oldotta meg, hogy a tiszaeszlári vérvád történetének újracsámcsogásával (“természetesen” végig úgy mutatva be a 19. századi ügyet, mintha a középkori vérvád-babona alapján meghurcolt zsidók elleni vád megalapozott lett volna) folyamatosan összecsúsztatta a szélsőjobbos zsidógyűlölők “modern kori” babonáját.

A lényeg ugyanaz:

azzal riogatják-hülyítik magukat és a nekik hinni képes embereket, hogy az ortodox zsidók keresztény szüzek vérét veszik vallási célból – és Toroczkai képes hosszú oldalakon bizonygatni, hogy egy korunkbeli bűnügynek, a körmendi gyerekgyilkosságnak ez a sokszor megcáfolt középkori babona lehet a “megfejtése”. Az aljas írás persze azonnal szétspriccelt a náci-nyilas-hungarista és egyéb nemzetiagyhalál-oldalakon, és kifejtette a maga propaganda-hatását. A magyar internethasználók szellemileg nem túl erős részében azóta is úgy terjeng, mint “bizonyított tény”. ” (Lásd itt: Vérvád a nemzetiagyhalál-oldalakon – Mit tudunk a terjesztőjéről? )

Ismét itt vannak tehát, és ismét szörnyű fenyegetés a jelenlétük minden becsületes ember számára.

 

A szélsőbarnák mindig ezzel a sopánkodással kezdik

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.