A szemétlerakók felügyelői jelentik, ha valaki az elnök portréjával törli a fenekét

Magánlakások vécéjében is vizsgálja a türkmén rendőrség, hogy a lakosság nem törli-e véletlenül a fenekét olyan újságpapírral, amelyen az ország elnökének, Gurbanguli Berdimuhamedovnak az arcképe látható.

Beszennyezett fotók után kutatnak a szemétben

A BBC a türkmén ügyekben megbízhatónak minősülő moszkvai Fergana.ru tudósítása nyomán arról ír, hogy a türkmenisztáni szemétlerakókban felügyelőket is alkalmaznak, akiknek az a dolguk, hogy beszennyezett újságfotók után kutassanak a beérkező szemétben, és megállapítsák, hogy ki követhette el a gyalázatot, majd jelentést tegyenek a hatóságoknak.

Fotó: 24.hu

WC-papírra nem telik, újságot előfizetni kötelező

Akit bűnösnek találnak az elnöki portré beszennyezésében, azt figyelmeztetésben részesítik. Sok hasonló figyelmeztetés kiosztása várható, a gazdasági válsággal sújtott türkmének ugyanis nemigen költenek vécépapírra, viszont hegyekben állnak náluk azok az újságok, amelyekre muszáj előfizetniük, ezekben pedig nehéz olyan oldalt találni, amin nem szerepel Berdimuhamedov arcképe.

Gyerekeket is őrizetbe vettek

A vécérazziát egyébként azután rendelték el, hogy több gyereket is őrizetbe vettek, mert kárt tettek az elnök portréjában. Az egyik esetben játék közben a földre ejtették a képet és rátapostak, egy másik alkalommal pedig bajuszt és szakállat rajzoltak rá.

(Forrás: 24.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük