A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumba felvételiztél és hittél a Kliknek? Rosszul tetted!

Milyen benyomása lehet a regnáló oktatáspolitikájáról azoknak a gyerekeknek -a szülőknek már nem lehet újdonság- akik az általános iskola végeztével a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumba felvételiztek, sikerült is nekik, majd értesítést kaptak arról, hogy mégsem?

Vissza a babaruhát?

Korán örültek azok a diákok és szülők, akik megkönnyebbültek, miután a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője csütörtökön visszavonta azt az utasítást, amely értelmében utólag kellett volna visszavágni a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a felvettek létszámát. Az Index számolt be először arról, hogy a

már kihirdetett felvételi eredmények ellenére több diákot is arról értesítettek volna pár napon belül, hogy MÉGSEM NYERTEK FELVÉTELT AZ ISKOLÁBA.

A Szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a

A KÖVETKEZŐ TANÉVBEN A TERVEZETT ÖT OSZTÁLY HELYETT CSAK HÁROM INDULHATOTT VOLNA EL A TANKERÜLETI VEZETŐ DÖNTÉSE ALAPJÁN.

Az iskola országos hírű irodalmi-drámai-média tagozatán a március 12-én kihirdetett eredmények alapján

összesen 28 gyerek tanulhatott volna szeptembertől, a döntés után azonban csak 17 diákkal indult volna el a tanév.

Nem egyedi az eset

Hasonló volt a helyzet a makói József Attila Gimnáziumban és a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban is.

A CSONGRÁDI ISKOLÁBAN NEM VONTÁK VISSZA AZ UTÓLAGOS LÉTSZÁMCSÖKKENTÉST, ÍGY OTT TOVÁBBRA IS CSAK KÉT OSZTÁLY INDULHAT EL A TERVEZETT HÁROM HELYETT.

A portál egy gimnáziumi forrásunk szerint a fenntartó azzal indokolta a drasztikus döntést, hogy így

„emelkedhet az oktatás színvonala”.

Gulyás-válasz

Világos szempontokat kell megjelölni az iskolákban, kit vesznek fel, kit nem. Hogy milyen szakmai kereteket kell megállapítani, ezeket előzetesen kell meghatározni, szakmai kritériumok, utólagosan nem lehet megváltoztatni.

– válaszolta az Index kérdésére a csütörtök délelőtti kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Meghallotta ezt a Klik…..

A Klik délutánra – igaz, nem mindenhol – visszavonta a korábbi utasítást. A hodpress.hu helyi hírportálnak a szentesi gimnázium igazgatója, Tóth Tamás is megerősítette a létszámvágás visszavonásának hírét, a tervezett létszámmal indul az új évfolyam.

INDUL, DE CSAK AKKOR HA AZ ÉRINTETT DIÁKOK PÓTFELVÉTELIZNEK.

Ezt csütörtökön délután Farkas Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője jelentette be  Facebook-oldalán.

Egyeztetésünk után engedélyezte a pótfelvételi eljárás elindítását a hódmezővásárhelyi tankerületi központ a szentesi és a csongrádi gimnáziummal kapcsolatosan. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a pótfelvételi eljárás után az eredetileg tervezett létszámmal induljon a következő tanév szeptemberben, amennyiben sikeres pótfelvételi vizsgát tesznek a tanulók.

– írta képviselő.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük