Rossz hírünk van, elég mocsok idő lesz szenteste napján -a szerda még rendben van, de a csütörtök!

Szerda délután élénk délnyugati szélben az elmúlt napokhoz képest jóval enyhébb az idő. A napos délnyugati térségben várható a legmagasabb hőmérséklet, ott +14 fokot is lehet mérni. Az ország délnyugati felén szakadozott, elvékonyodó felhőzet melletti napsütés a jellemző, majd késő délutántól ismét növekszik a felhőzet. Északkeleten többnyire borult marad az ég, és ott kisebb eső, szemerkélés is előfordul. Éjszaka eleinte változóan felhős, majd hajnalban már borult lesz felettünk az ég. Számottevő csapadék reggelig nem hullik.

Lássuk mi vár ránk csütörtökön

Csütörtökön napközben még melegfront alakítja időjárásunkat. Északon mérsékeltebb, a középső és déli országrészben erős, olykor viharos lökésekkel kísért délnyugati szél fúj.

Borult időben, észak felől terjeszkedve egyre kiterjedtebb esőzés kezdődik. Délelőtt még inkább csak az északi megyékben valószínű csapadék, majd legkésőbb a déli, délkeleti országrészt éri el a csapadék a késő délutáni, esti órákban.

Szenteste, illetve éjszaka eleinte még jelentős eső várható, különösen a Dunántúl térségében, majd észak felől gyengül, megszűnik a csapadék, miközben északnyugatira fordul a szél. Hidegfront éri el az északi országrészt. Az északi hegyekben előfordulhat ugyan átmeneti havas eső vagy hózápor, de a hideg levegő érkezésekor nagyobb valószínűséggel már nem lesz csapadék. A déli határvidéken még reggel is várható gyengülő eső.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

szerda délután északkeleten +8, délnyugaton +14,

csütörtök reggel északkeleten +6, délnyugaton +9,

csütörtök délután északnyugaton +8, délen +14,

péntek reggel északon +3, délen +7 fok körül alakul.

<<FRISS HÍREINK!>>

Na és a két karácsonyi nap?

Karácsony első napján erős hidegfront alakítja időjárásunkat. Erős, északnyugaton viharos északnyugati szél támad. Az északi országrész fölött kissé szakadozhat a felhőzet, előbújhat a nap, de az ország túlnyomó részén felhős marad az ég. Délen előfordulhat kisebb eső, nyugaton és északon, a hegyekben kisebb havas eső, hózápor. Éjjel zömmel felhős időben mérséklődik a szél. Itt-ott kialakulhat hószállingózás, hózápor, de csak jelentéktelen mennyiségben.

Karácsony második napján, nyugaton ismét felerősödhet a szél. Változó, elsősorban az északi országrész felett felszakadozó felhőzet mellett csak elvétve lehet jelentéktelen, vegyes halmazállapotú csapadék. Északon több órára kisüthet a nap.

– Vasárnap – még nagy előrejelzési bizonytalansággal, de előreláthatólag gyenge vagy mérsékelt légmozgás mellett az ország túlnyomó részén kisüt a nap, megvan azonban az esélye, hogy a délkeleti, keleti térség fölé visszasodródjon a csapadékmező, ami ott akár tartósabb havazást is eredményezhet a délutáni, esti időszakban.

– Hétfőn és kedden újabb erős melegfront érkezése körvonalazódik erős, olykor viharos déli széllel. Nyugat felől egy gyors mozgású csapadékmező is keresztezi az országot, melyből zömmel eső várható, de a hegyekben esetleg vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Kedden, nyugaton kisüthet a nap.

Forrás

szerda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük