A filmrendező-operatőr tanoncokat Budára, a színészpalántákat Pestre „telepítik” a csak a javukat akarók!

Azt sikerült kifundálni az elmúlt hónapban a Színház és Filmművészeti Egyetem „fura urainak„, hogy nehezebben ágál majd a tanulótársaság, ha színészi pályára készülőt és a rendezőnek tanulót a Duna elválasztja egymástól. Még jó, hogy a jól bevált kerítés nem jött szóba!

Találka a híd közepén….

Az RTL Híradójának értesülései szerint a filmeseket a Vas utcából Budára, a Duna Tv évek óta üresen álló székházába telepítik. Az állami épület decemberben került a Színház- és Filmművészetért Alapítvány vagyonkezelésébe. Ugyanakkor a színész szakos hallgatók a pesti oldalon maradnának, míg az adminisztráció egy részét pedig az Infoparkba szerveznék ki. Ugyanígy a kollégium sem maradna a Vas utcában. Ahogy arról beszámoltunk, az ATV értesülése szerint dobra verik a Vas utcai épületet és az Ódry Színpad -az egyetemen tanulók játszóhelye- megszűnik.

„…..gyakorlatilag ezzel az SZFE egyik lelkét nyírják ki, azt hogy már az egyetemi évek alatt egy csomó jó együttműködés kialakuljon, hogy a szakmabeliek együtt műhelymunkában dolgozzanak.”

-írta közösségi oldalán Jámbor András.

Emlékeznek, ugye?

Az egyetemet ősszel elfoglaló diákoknak végül november idején a járványhelyzet miatt kellett 70 nap után elhagyniuk az intézményt. A diákok és az oktatók azért kezdtek tiltakozásba, mert a kormány nem hagyott nekik beleszólást abba, kik kerüljenek be az egyetemet irányító kuratóriumba, aminek Vidnyásznky Attila került az élére.

Forgács Péter, az egyetem egyik oktatója azt mondta, hogy a szétszervezéssel meg lehet akadályozni az őszihez hasonló blokádokat, ugyanakkor a képzés kárát fogja látni a dezintegrációnak. Az RTL alapítványi forrása cáfolta az ATV korábbi hírét, miszerint eladnák a Vas utcai épületet, de azt biztosnak tűnik, hogy ott az oktatás megszűnik és az Ódry Színpadot is bezárják.

Az egyetemet fenntartó alapítvány újításokat ígér, de hogy miket, azt egyelőre nem árulták el.

Ha a fentihez hasonló nóvumokban törik a fejüket, akkor maguk kreálták meg az igényt arra, hogy nyíljon egy új, európai értékek mentén oktató színész- és filmes-szakemberképzés Magyarországon. Brávó! ez jól ment…..

egyetemek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük