Sorting by

×

A “szociálisan nagyon érzékeny” Jobbik bérlakásépítési programja és a színes vattacukor – Ígéret-özön a fiataloknak az EFOTON

Jó, jó, értem én, hogy ez a Jobbik már nem az a Jobbik, amelyik Gyöngyöspatán és az ahhoz nagyon hasonló szociológiai összetételű helyeken parádézott a gárdájával, mint a “cigány-bűnözés” ellenni elsőszámú divízió, de azért egy ekkora ideológiai fordulat nekem valahogy bűzlik és a báránybőrbe bújt farkas meséjét juttatja az eszembe.

Csak egy csendes párhuzam

Ennek az országnak a politikatörténetében eddig egyetlen párt hajtott végre ekkora hátraarcot és azt Fidesznek hívják. Igen, az Orbán Viktor vezette Fiatal Demokraták Szövetsége fordult ekkorát, amikor a főnök átvezette őket a Liberális internacionáléból, előbb a konzervatív oldalra, majd azon belül (?) egyetlen ugrással az illiberális formátumba, jelentsen ez utóbbi bármit is.

Most meg itt van a Jobbik a maga polgári-demokratára festett arcával, hát nem is tudom…

A Jobbik azt ígéri, hogy egy kormányváltás után bérlakásépítéssel, lakhatási támogatással és lakbértámogatással segíti majd a fiatalokat

– mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, pénteki online sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki országgyűlési képviselő az EFOTT-ról, a Jobbik sátrából jelentkezett be. Hangsúlyozta, azért vesznek részt a rendezvényen, hogy ezzel is jelezzék fiataloknak:

“nem kell abba a depresszióba szorulni, amit a Fidesz-KDNP csinál Magyarországon(…)és nem kell kényszerből elhagyni az országot, mert van egy jobboldali ellenzéki párt, amelynek “piacképes ajánlata van arra, hogy megmentse a magyar jövőt”.

A Jobbik elsősorban a lakhatási gondok megoldásával segítene a fiataloknak. Azt ígérte: a Jobbik “szépen lassan” emelné az átlagos bérszínvonalat, és megfizethető bérlakást biztosítana mindenki számára, de azoknak is megkönnyítené a helyzetét, akik saját tulajdonba szeretnének költözni. (Már csak az Örök élet ingyen sör hiányzik, ja bocs az a szlogen már fogalt a szerk.) Z. Kárpát Dániel szerint,

ha jövőre feláll egy “nemzeti egységkormány”, akkor a bérlakásépítési-, a lakhatási támogatási- és lakbértámogatási csomagot akár három nap alatt keresztül tudják vinni az Országgyűlésben.

A lakhatási káosz felszámolásának előfeltétele a kormányváltás

A kormányváltásnak pedig előfeltétele a sikeres előválasztás, ezért az EFOTT-on is minden fiatalt arra fog kérni, hogy vegyen részt az előválasztáson, támogassa a Jobbik, illetve az ellenzék jelöltjeit.

“Mi a magyar fiatalok számára olyan jövőképet szeretnénk felvázolni, ahol nem kisemmizett bankhitelesek lesznek, és nem alacsony bérért robotoló emberek a futószalag mellett, hanem olyanok, akik a szülőföldjükön tudnak boldogulni”

– fogalmazott a Jobbik országgyűlési képviselője.

Tévedés ne essék, azt hajlandó vagyok elhinni, -némi fenntartással ugyan- hogy a párt vezetői komolyan beszélnek, azt viszont nem hiszem, hogy a tagság is átváltozott, méghozzá egyetlen csettintésre, hiszen egy ekkora “út” megtételéhez még a több évtizede töretlenül Orbán Viktor szellemi irányítása alatt menetelő fideszeseknek is minimum 15 évre  (1995-2010) volt szükségük.

Kapcsolódó

 

jobbik

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.