A szocialisták a dolgozó emberek érdekeit védik

Az MSZP folyamatosan egyeztetett a munkavállalók érdekképviseleti vezetőivel, több szinten is. Most a legnagyobb szakszervezeti konföderáció, a MASZSZ elnökével, Kordás Lászlóval találkozott dr. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

A cafeteria leépítése több tízezres jövedelemcsökkenést jelent

A  szocialisták hetek óta tiltakoznak, módosító indítványokat nyújtanak be a munkavállalók érdekében, hogy újabb sérelmüket megakadályozzák. Kifogásolják, hogy a kormány leépíti a cafeteria rendszerét, ami miatt havonta több tízezer forinttal kevesebbet kapnak majd a munkavállalók. Ráadásul eközben a kabinet ötmillió forintra kívánja emelni egyes miniszterek fizetését.

Mindenki veszít – kivéve a fideszes hatalom gyakorlóit

A jövő évi adótörvény javaslata szerint számos béren kívüli juttatás kedvezményes adózása megszűnik. Ebbe a körbe tartozik az étkezési utalvány-, a helyi bérletek-, az iskolakezdés-, az egészség- és nyugdíjbiztosítási pénztárak támogatása, továbbá a százezer forintos, készpénzben adott támogatás lehetősége is. Az intézkedés kárvallottjai a munkavállalók, a közszférában dolgozók, a kisvállalkozók és „kényszervállalkozók”, illetve a kultúra és a turizmus egyes ágazatai lesznek. S megmaradna a közszférában dolgozók hátrányos megkülönböztetése is.  Szinte mindenki csak veszít ezen a fideszes intézkedésen, kivéve a fideszes hatalom gyakorlói.

A szocialisták támogatják a sztrájkot és a tüntetést is

Az MSZP támogatja a munkavállalók érdekvédelmi harcát és a szakszervezeteik törekvéseit. A szocialista párt programjában kiemelt szerepet kaptak a dolgozói jogok, egy új – a szakszervezetekkel előzetesen egyeztetett – Munkatörvénykönyve, és a fizetések folyamatos emelése.

Baloldali pártként természetes szövetségesek a magyar dolgozók érdekében most is, s ha demonstrációkra kerül sor a szakszervezetek részéről, úgy azt minden szempontból jogos és támogatandó eszköznek tartják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük