A szocialisták a dolgozó emberek érdekeit védik

Az MSZP folyamatosan egyeztetett a munkavállalók érdekképviseleti vezetőivel, több szinten is. Most a legnagyobb szakszervezeti konföderáció, a MASZSZ elnökével, Kordás Lászlóval találkozott dr. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

A cafeteria leépítése több tízezres jövedelemcsökkenést jelent

A  szocialisták hetek óta tiltakoznak, módosító indítványokat nyújtanak be a munkavállalók érdekében, hogy újabb sérelmüket megakadályozzák. Kifogásolják, hogy a kormány leépíti a cafeteria rendszerét, ami miatt havonta több tízezer forinttal kevesebbet kapnak majd a munkavállalók. Ráadásul eközben a kabinet ötmillió forintra kívánja emelni egyes miniszterek fizetését.

Mindenki veszít – kivéve a fideszes hatalom gyakorlóit

A jövő évi adótörvény javaslata szerint számos béren kívüli juttatás kedvezményes adózása megszűnik. Ebbe a körbe tartozik az étkezési utalvány-, a helyi bérletek-, az iskolakezdés-, az egészség- és nyugdíjbiztosítási pénztárak támogatása, továbbá a százezer forintos, készpénzben adott támogatás lehetősége is. Az intézkedés kárvallottjai a munkavállalók, a közszférában dolgozók, a kisvállalkozók és „kényszervállalkozók”, illetve a kultúra és a turizmus egyes ágazatai lesznek. S megmaradna a közszférában dolgozók hátrányos megkülönböztetése is.  Szinte mindenki csak veszít ezen a fideszes intézkedésen, kivéve a fideszes hatalom gyakorlói.

A szocialisták támogatják a sztrájkot és a tüntetést is

Az MSZP támogatja a munkavállalók érdekvédelmi harcát és a szakszervezeteik törekvéseit. A szocialista párt programjában kiemelt szerepet kaptak a dolgozói jogok, egy új – a szakszervezetekkel előzetesen egyeztetett – Munkatörvénykönyve, és a fizetések folyamatos emelése.

Baloldali pártként természetes szövetségesek a magyar dolgozók érdekében most is, s ha demonstrációkra kerül sor a szakszervezetek részéről, úgy azt minden szempontból jogos és támogatandó eszköznek tartják.

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás

További cikkek
Rendőrkézen a Fidesz (?)- aktivista
Rendőrkézen a Fidesz (?)- aktivista

Holnap választ az ország. A regnáló hatalom korrupt urainak igencsak tele a gatyájuk, mert minden nemtelen eszközt bevetnek az ellenzéki...

Spar - kié is lett? - kupon-osztogatás a nővérkéknek!
SPAR – ki is vette meg? – kuponnal szúrják ki a nővérkék szemét!

A hét híre volt, hogy nemzetes - nemzeti - Mészáros Lőrinc cége felvásárolta az eladó SPAR áruházakat. Gyors-reagálású kormányunk ott...

spd szavazas
Az SPD pártkongresszusa a nagykoalíció mellett

Kis többséggel 362 – 279 szavazati aránnyal a koalíciós tárgyalások megkezdése mellett döntött a német szociáldemokrata párt (SPS) kongresszusa vasárnap...

Bezár