A szólásszabadság diszkrét bája, avagy vihar egy facebook-csoportban - Városi Kurír

Sorting by

×

A szólásszabadság diszkrét bája, avagy vihar egy facebook-csoportban

Csodálatos dolog ez a facebook, főleg az olyan civil kezdeményezésű zárt és/vagy nyílt csoportok, ahol a közösségi média hatalmával felruházott adminisztrátorok mindjárt azt képzelik magukról, hogy ők nemcsak élet és halál urai, de a szólásszabadság felkent őrei is.

Hirdetés

Néhány napja a klasszikus “Nem vásárolunk a CBA-ban” csoportban el kezdtem naponta két-három leginkább nagy magyar sikerekről tudósító sporthírt megosztani. Bárki, aki találkozott ezekkel a posztokkal az 5600 tag közül nyugodtan tovább görgethetett. Ám szép számmal érkeztek a sportolóknak szóló gratulációk és ezek a posztok szépen gyűjtötték a lájkokat is.

Címszavakban, hogy milyen hírekről van szó

Tótka Sándor és a női kajaknégyes aranyérmes
Ötszázan tekertek együtt Dinával és Valterrel a Városligetben
Kajak-kenu Eb: újabb két aranyérem 5000 méteren
Kettős győzelemmel bajnok a MOL-Pick Szeged

Még egyszer mondom: senkit nem zavartak ezek a posztok, ám hétfő reggel felébredt Trunk Éva a csoport nagyhatalmú adminisztrátora és előbb figyelmeztetésben részesített.

Trunk Éva: “Nem tudtam nem észrevenni, hogy nyitottál itt a csoportban egy kvázi sportrovatot. Ennyi ilyen témájú cikket légyszives ne ossz itt meg, vannak erre való speciális portálok. Köszönöm.”

varosikurir cba1

Na, szóval valamiért bántotta az adminisztrátor szemét a sporthír. Nem tudjuk miért. Mire válaszoltam, hogy jövőben is kirakok naponta 2-3 sporthírt, azonnal jött is a válasz:

“Sajnálom, hogy tőlem kell megtudnod, de nem, nem fogsz napi 2-3 sporthírt megosztani… Üdv: Admin.”

Hát, bizony ilyenek ezek az adminok, tisztára, mintha Kövér Lászlót hallanám. Ahogy Hofi mondaná:

“Megjött Cenz meg az ura. Az a cenzura!”

Menet közben két sportos poszthoz be is írtam, hogy az adminisztrátor ezeket nem akarja látni. Meg szerettem volna kérdezni a többi csoporttagtól, hogy őket zavarják-e a sporthírek.

Sajnos nem tudhattam meg a csoporttagok véleményét, mert azonnal jött a tiltás

Trunk Éva: “Nos, ha nem fejezed be ezt az idétlen “kvázi” lázadást, ki foglak tiltani a csoportból. Addig egy napra lenémítalak, hogy gondolkodj el az itteni szerepeden és a csoportszabályokon is… Ugyanis azt sem engedem, hogy valaki folyamatosan a saját csoportjából hordja át ide az összes cikket.”

varosikurir cba2

Világos beszéd, ha valaki a Mérce.hu-ról, vagy a Telex.hu-ról oszt meg napi 4-5 cikket, az nem gond. De a nagyságos adminisztrátor ellenzéki vakságában nem látja a fától az erdőt. Úgy látszik ő, mint valami őrző arra esküdött fel, hogy a csoporttagokat megvédje a pozitív sporthírektől.

Ha Orbán szereti a focit, ha a kormány indokolatlanul és számolatlanul költ egyes sportokra és beruházásokra, akkor mi ellenzékiek dafke se fogunk szurkolni ezeknek! Még mit nem!

Mi vagyunk a “Nem vásárolunk a CBA-ban” csoport, mit nekünk kajak-kenu vagy éppen kerékpáros sikerek. Mi a homokba dugjuk a fejünket, csak siránkozunk és kesergünk.

Két láb rossz, négy láb jó!

És így fordul visszájára a jó szándék

Csak úgy?

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A szólásszabadság diszkrét bája, avagy vihar egy facebook-csoportban

  • 2021.06.08 - 06:51
    Közvetlen hivatkozás

    Minek kell sporthir, kvázi politikai oldalon??? arra ott van szépszámmal más.. a foci meg.. kell a francnak.. undoritó h már mindenhol még a csapból is az folyik.. keressék meg annak a csoportját éés irogassanak oda. ide nem kéne. jól döntött az admin. igaza van.. minek ide a szar.. bármiről is legyen szó. arra van más felület. vagy facebook csoport…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.