A szombathelyi fideszes kitálal! – „Hende Csaba a szombathelyi Fideszt is szétveri…”

Ritkán van arra példa, hogy a regnáló kormánypártból kibeszélést hallani. Koczka Tibor, Szombathely fideszes alpolgármestere szerint „megalázó, amit a Fidesz művelt vele…”

Csütörtökön kemény szavakkal ment neki Hende Csaba fideszes képviselőnek Szombathely fideszes alpolgármestere. Koczka Tibor megalázónak tartja, hogy bár 2014-ben még a Fidesz listavezetője volt, és öt éve alpolgármester, most szóba se állnak vele a fideszes vezetők. Nem zárta ki, hogy mégis elindul a választáson.

Az Ugytudjuk.hu beszámolója szerint Koczka azt is elmondta, hiába volt 2014-ben a Fidesz listavezetője, aztán a város második embere,

„még csak egy telefonhívást sem kapott, hogy tisztázzák, a jövőben nem számolnak személyével”.

A változás szele…..

Koczka nyilatkozatának megértéséhez érdemes visszamenni az év elején történtekhez. Ekkor ugyanis alapvető politikai változás történt Szombathelyen. A helyi ellenzék ugyanis összefogott (szocialistáktól az LMP-n át a Jobbikig), és mivel a közgyűlésben melléjük állt az addig a Fideszt támogató alpolgármester, meglett a közgyűlési többség is.

Mit lép a Fidesz?

A Fidesz országos központjában is észlelték azt, hogy egy atomfideszes megye kellős közepén veszélybe kerülhet a győzelem. A váltás mellett döntöttek tehát: és nemcsak annyiban, hogy Puskás Tivadar nem újrázhat, hanem a mostani szombathelyi fideszes vezetést sem tartották alkalmasnak a győzelemre. Júniusban eldőlt, hogy Balázsy Péter, a Vas Megyei Közgyűlés jegyzője lesz a kormánypárt jelöltje októberben.

Koczka most ezzel kapcsolatban lebegtetett

Elmondta, most

arra koncentrál, hogy megbízatásának hátralévő idejében a lehető legjobban végezze el a munkáját. Az indulásának lehetőségét tehát nem zárta ki.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük