A szuperhős is csak a filmvásznon halhatatlan, elment a Fekete párduc

Gyászol a szuperhős-galaxis és a színészvilág. Pénteken vastagbélrákban meghalt Chadwick Boseman, a Fekete párduc sztárja. Négyéves csata után 43 évesen ment el – erősítette meg képviselője a Variety-nek .

Drámai hősből szuperhős

Mielőtt a Marvel  szuperhősévé választották volna, Boseman karrierje a fekete-amerikai ikonok, Jackie Robinson (2013-ban a 42-es) és James Brown (a 2014-es „Get on Up”) ábrázolásával telt.

„Mérhetetlen bánattal erősítjük meg Chadwick Boseman elmúlását” – mondta egy Twitter-hírcsatornájához eljuttatott nyilatkozat. “Életének nagy  megtiszteltetés volt T’Challa királyt megeleveníteni a” Fekete Párducban “.

Kevin Feige:”Chadwick elmúlása teljesen pusztító

  Marvel Studio elnöke és a Marvel kreatív vezetője így folytatta,  Ő volt a mi T’Challa, a Fekete Párducunk és kedves barátunk. Valahányszor  megérkezett a forgatásra, karizma és öröm sugárzott belőle, és amikor megjelent a képernyőn, valami igazán kitörölhetetlen alkotást készített. Sok csodálatos embert testesített meg munkájában, és senki sem volt jobb a nagy emberek életének megszemélyesítésében mint Ő. Olyan okos és kedves, erőteljes és erős, mint mindenki, akit ábrázolt. Most korunk ikonjaként helyet foglal mellettük. A Marvel Studio családja a valódi családdal együtt gyászolja Őt”

Bob Iger, a Walt Disney Co. elnöke:

„Mindannyiunkat lesúlyt Chadwick Boseman tragikus elvesztése – rendkívüli tehetség, és az egyik legkíméletesebb és adakozóbb lélek volt, akivel valaha találkoztam. Óriási erőt, méltóságot és mélységet hozott úttörő szerepébe, a Fekete Párducba; szétzúzza a mítoszokat és a sztereotípiákat, világszerte milliók által várva várt hőssé válik, és mindannyiunkat arra ösztönöz, hogy nagyobb álmokat álmodjunk és többet követeljünk, mint a status quo. Gyászoljunk mindazt, ami ő volt, és mindazt, amire szánták volna.  a Disney-nél mindannyian imáinkat és szívből jövő részvétünket küldjük családjának.”

Csendes szenvedés

Bár Boseman soha nem beszélt nyilvánosan a diagnózisáról, a nyilatkozat szerint karrierje nagy részében átdolgozta a kezelését, kezdve akkor, amikor egy másik fekete-amerikai ikont, Thurgood Marshallt játszotta a 2017-es „Marshallban” – egy évvel a „Fekete párduc” premierje előtt. Boseman legutóbb Spike Lee vietnami háborús drámájában, a „Da 5 Bloods” című filmben jelent meg.

Három fiú közül a legfiatalabbként született Andersonban. Amikor középiskolás volt, Boseman írással foglalkozott. A Howard Egyetemen a rendezést tanult, Phylicia Rashad mentorálta.

Miután New Yorkba költözött, felszippantotta a színházi élet, vendégszerepeket kapott olyan műsorokban, mint a „Law & Order”, „CSI: NY” és „ER”, valamint az NBC sorozata az „Ismeretlen személyek”. Boseman első nagy kiugrását azonban a 42-es játékosról Jackie Robinsonról, az első fekete profi baseball játékosról készült film, hozta meg neki.

Utolsó alkotásait már a kemoterápia és több műtét kísérte, ám élete végéig nem beszélt betegségéről.

Béke vele!

Ő nem volt szuperhős:

szuperhős

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük