A szuperkórház 250 milliárdját racionálisabban is fel lehetne használni

A DK nem ellenzi a dél-budai szuperkórházat, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy az egészségügyre fordított összegeket racionálisan és hatékonyan használják fel – mondta László Imre (DK) XI. kerületi polgármester kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Még hozzá sem kezdtek

Az ellenzéki politikus szerint a kormány rá és Karácsony Gergely főpolgármesterre hivatkozva azt a látszatot kelti, mintha miattuk kellene leállítani a kerület Dobogó városrészébe tervezett szuperkórház beruházását, amelyből – egyébként – még egyetlen kapavágás sem valósult meg.

„Mi soha nem mondtuk, hogy nem kell ez a kórház (…), polgármesterként nincs is beleszólásom, de támogatom” – hangsúlyozta a DK-s politikus.

László Imre ugyanakkor rámutatott arra is, hogy a tervek szerint a szuperkórház 250 milliárd forintba kerül. Ezt az összeget pedig racionálisabban is fel lehetne használni, például 50 milliárdból a Szent Imre Kórház sokprofilú intézménnyé válhatna, 200 milliárdból pedig a jelenleg méltatlan körülmények között működő Szent János Kórház területén épülhetne egy minden igényt kielégítő, új budai egészségügyi központ.

Az egészségügyben válsághelyzet van,

a dolgozók menekülnek az ágazatból, és a pénz is kevés; ami még egyáltalán jut az egészségügyre, azt gazdaságosan, hatékonyan kell felhasználni – szögezte le az ellenzéki politikus.

A sajtótájékoztatón a Hír TV kérdésére, miszerint vállalható-e a XI. kerületi polgármesteri hivatal által is átvilágítással megbízott Czeglédy Csaba ügyvéd, ellenzéki politikus, akit korábban elítélt a bíróság, jelenleg pedig büntetőeljárás folyik ellene, László Imre úgy reagált: mellékes, hogy számára mindez vállalható-e, az viszont tény, hogy Czeglédy sajtópereket nyert, például a PestiSrácok és a Ripost ellen, tehát jó ügyvéd. Ráadásul a XI. kerület által megbízott ügyvédi irodának nem Czeglédy Csaba a vezetője, a megbízás csak jogi kérdésekre vonatkozik és december 31-én le is zárul – jegyezte meg a DK-s politikus.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.