Sorting by

×

A szürke 1472 árnyalata – Fidesz kongresszus a negyedik hullám közepén

Ma tartja meg a Fidesz 29. tisztújító kongresszusát, amelyen szavaznak a pártelnökről, valamint a négy alelnök személyéről – közölte Hollik István, a párt kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Újabb tömegrendezvény a negyedik hullám közepén

A kongresszuson – amelyet Budapesten, a Hungexpo területén tartanak – több mint kétezer résztvevővel számolnak: 1472 küldött érkezik több mint 800 településről az ország minden pontjáról – mondta el Hollik István. Hozzátette: rajtuk kívül még mintegy hatszáz meghívott vendéget várnak, diplomatákat, tudósokat, művészeket és sportolókat.
Hollik István hangsúlyozta: a kongresszuson minden járványügyi szabályt betartanak, a résztevők közül mindenki be van oltva.

10-kor indul a show

Az esemény házigazdái Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár lesznek.
A tisztújító kongresszuson a küldöttek szavaznak a pártelnökről. Erre a posztra az egyedüli jelölt Orbán Viktor miniszterelnök, akit legutóbb két éve választották elnöknek a küldöttek. (Orbán Viktor 1993-2000 között, illetve 2003 óta a Fidesz elnöke.)
A párt alelnökei közül vasárnap újraválaszthatják Kósa Lajost, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot, ugyanakkor a családügyi tárca nélküli miniszteri posztot betöltő Novák Katalin helyére új alelnököt választanak. Erre a posztra sajtóértesülések szerint Gál Kinga európai parlamenti képviselő a legesélyesebb jelölt.

Előzenekarok: 

Hollik István elmondta: a kongresszuson beszédet mond Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és Gyopáros Alpár, a Magyar falu program kormánybiztosa is.
Beszédet tart még Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője és Kocsis Máté országgyűlési frakcióvezető is.

“Nagy színpad”: Orbán Viktor

Végül fél három körül a megválasztott pártelnök mondja el elnöki beszédét.

(Kép: Cseri László)

Kapcsolódó

Európa lesz@rja a kongresszusodat…. – Nem kímélték Orbánt a követői

kongresszus

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.