A Tankcsapda-buliról a srácok úgy, hogy a "pontagyúak is megértsék" —  "Úgy táncolni ahogy az állam fütyül nem punk!" - Városi Kurír

Sorting by

×

A Tankcsapda-buliról a srácok úgy, hogy a “pontagyúak is megértsék” —  “Úgy táncolni ahogy az állam fütyül nem punk!”

A hétvégén visszás utóéletű autóskoncertet adott a Tankcsapda Debrecenben és Székesfehérváron. A laikus szemlélő úgy gondolhatta, hogy a csak rájuk szabott, két napra szóló rendelet -lex Tankcsapda- egyet jelent az együttes “kormányzati megvételével”.

Hirdetés

A fiúk magyarázata….

A Városi Kurír is beszámolt a történtekről:

A Tank TV különkiadásában a fiúk mondják el többször kiemelve úgy, hogy a “hülyék is értsék”

Sidlovics Gábor, a zenekar gitárosa a kormányrendelettel lehetővé tett két koncertről azt mondta, ők csak kitalálták….

“Felhívjuk a miniszterelnök urat, hogy mi szeretnénk egy két napos törvénymódosítást, mert nagyon meg kéne csinálnunk ezt a koncertet és rajta egy csomó pénzt keresni…”

Igazából az történt….

“Mi kitaláltuk az ötletet, a MOL-nak -a főszponzorunknak, amit nagyon szeretünk megnevezni és meg is fogunk nevezni ezután is, mert azt gondolom, hogy példátlan, hogy egy rockzenekar mellé ilyen szinten odaálljon valaki, nagyon tetszett ez az ötlet. Innentől kezdve ez egy rahedli emberen, ügynökségen keresztül elkezdődik ennek a szervezése.”

Egyikük sem tudja, hogy, de sikerült…..

“…két napra, ahogy megtudtuk teszt jelleggel ki legyen próbálva, hogy működik-e ez a rendezvény, vagy nem, beválik-, nem válik be…. Mi nagyon örültünk, tapsikoltunk, pacsiztunk, jaj de jó, meg tudjuk csinálni ezeket a koncerteket…”

A piszkos anyagiak….

“…ezekért a koncertekért a Tankcsapda zenekar nem kért és nem kapott fellépti díjat. Mi azt kértük, hogy a technikusaink, a stábunk (…) kapják meg a fizetésüket, hiszen nekik alig van munkájuk ebben az időszakban…”

Igyekezett tisztázni, hogy a Tankcsapda sosem politizált, és nem is fog,

Kósa Lajossal csak egy jótékonysági akcióban működtek együtt.

Ha mi ezt a segítséget megkaptuk volna Gyurcsány Ferenctől, akkor azt mondanám, hogy »Feri bácsi, nagyon szépen köszönjük! Tök jó, tudtunk adni a rajongóknak«. Ha megkaptuk Orbán Viktortól, akkor nagyon szépen köszönjük Orbán Viktornak”

– jegyezte meg Sidlovics.

Azoknak, akik a történtekből csak a gyűlöletet és a pénzhajhász dolgot tudták levenni, azt üzente, nyalják ki a seggét.

Fejes Tamás szerint….

„a Tankcsapda zenekar sosem volt fideszes, és nem is lesz fideszes. Ezt tudja a debreceni városvezetés is, teljesen tisztában van vele. Mindig is mondtuk, hogy lokálpatrióták vagyunk, és azok is leszünk, és mindig is a városvezetéssel ápoltuk a kapcsolatot”.

Szerinte a vezetés sosem használta a zenekart politikai indíttatásból, maximum azért mert a helyiek

„büszkék, amire mi büszkék vagyunk, hogy ők büszkék erre a dologra. Ezért vannak közös akcióink”.

A teljes felvétel:

“2020. május 29-én és 30-án a MOL-lal együttműködésben Debrecenben és Székesfehérváron tartottunk ‘autós élő dalpremiert’. A két koncert előzményeiről, a nagy port kavart engedélyeztetésről, hogy a sajtóban megjelent rosszindulatú (félre)tájékoztatás milyen káros következményekkel jár(hat), most elmondjuk kendőzetlenül a véleményünket.

Ha tudni akarod a teljes igazságot, érdemes végignézned.”

Lehet, hogy elhamarkodottan ítélkeztünk, úgy gondoljuk, most, hogy ilyen egyszerűagyúan elmagyarázták, nekünk is sikerült agyra vennünk az ő szempontjaikat is. Azt viszont nekik kell belátniuk, hogy 2020 Magyarországán (sajnos) a fent vázolt helyzet legalábbis kétértelmű, sokaknak csak egy…..

A kommentekből….

“Ez mind szép és jó, de még is csak kormányrendeletet módosítitottak 2 napra azért hogy ti lenyomjátok a bulikat. Cinikusan fikázzátok a Szilvit azért mert meg mert szólalni. Tényleg nem értitek hogy ez Észak Koreai tempó? A Kádár rendszerben volt ilyen. Hol van az esélyegyenlőség?? Én sem pontagyú nethuszár sem balos sem jobbos nem vagyok. Csak kurvára elegem van ebből a banánköztársaságból….”

Egy rátok szabott kormányrendelet lehetővé tette, hogy koncertezzetek. Elég gáz, de hát mindenki úgy és ott lesz csókos, ahogy és ahol tud. De az, hogy ilyen primitíven anyáztok mindenkit, aki esetleg azt gondolja, hogy személyre szabott kormányrendelettel megtámogatva koncertezni az gáz – az a legalja. És amilyen mély meggyőződéssel véditek a védhetetlent… ilyet politikusok tudnak csinálni. Ti ennyire cinikus gazemberek vagytok? Vagy annyira buták vagytok, hogy elhiszitek magatoknak, hogy az emberek rosszindulatból teszik szóvá, hogy kormányhátszéllel koncertezni, mikor mindenki másnak tilos, az problémás? Nem tudom, melyik a rosszabb. És az, amikor Lukács azt nyomja, hogy ti mekkora punkok vagytok”

Mi is az a punk?” Ez egy nagyon jó kérdés srácok, látom valakinek el kell nektek mondania. A punk kultúra az intézményellenességről és a kiadásellenességről szól. Az, hogy a felhatalmazott kormány kiad egy rendeletet nem punk. Az, hogy a független ellenzéki sajtót bérencnek hívjátok, az nem punk. Az hogy “nem politizáltok”, az nem punk. Úgy táncolni ahogy az állam fütyül nem punk. Meg lehet élni csicskulás nélkül is, főleg a Tankcsapdának.”

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.