A tanú – 2018

Marx sokat idézett mondása szerint az emberiség mindent kétszer él át: egyszer mint tragédiát, aztán mint komédiát. Ki tudja megmondani, mi most melyik fázisban vagyunk? A kormány se tud semmit, csak, hogy maradni akar.

Katarzis nélkül

Nézném én tragédiának, de nem megy: korunkból és szereplőiből – belőlünk – hiányzik minden nagyság. Anélkül pedig nincs katarzis.

Nézném én, legott is, komédiának: de nem mulattat. Nem tudok kacagni, még kárörvendőn hahotázni sem. Legföljebb hányni és fuldokolva röhögni.

Minden olyan geil, mucsai.

Milyen dolog az, hogy a „kormánypárt” képviseletében kiáll Németh Szilárd – az milyen, hogy egyáltalán kiállhat..? –, és közli:

Szél Bernadett Soros György fizetett ügynöke.

Hogy ez milyen is volt, amikor tragédia után bohózatként ismétlődött, itt láthatjuk:

https://www.youtube.com/watch?v=ODadZXAezP0

Hát az milyen, hogy előáll Rogán Antal, a goebbelsi pofátlanságok minisztere, és belevaúzza (a „közrádió” Vasárnapi Újság című, régóta a Fidesz és a szélsőjobb által elbitorolt-meggyalázott magazinjában adta magát elő, a készséges Nagy Katalin „kérdéseire” „válaszolva”) a hallgatók – zömükben, vélhetően, egyatáborosok – fülébe:

A magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz.

A kabinetnek az a célja, hogy távol tartsa Magyarországtól azokat, akik a bevándorlás propagálásával, szervezésével foglalkoznak, akik megpróbálnak migránsokat behozni Magyarországra és akik őket finanszírozzák. „Ezt elérni nem olyan egyszerű dolog” – mondta a miniszter, majd aláhúzta, három megoldást javasoltak.

Ezek közül az első, hogy vegyék nyilvántartásba azokat a szervezeteket, akik a bevándorlást szervezik, és „legyen vita arról, hogy kik azok, akik ezt csinálják, és ha nem vallják be, akkor a hatóságok kényszerítsék rá őket erre a bevallásra” 

A kormány megmondja, kiket kell köpködni

A „kormánynak” van listája… Hát aztán – kinek fáj az? Nem igazi proskripció az:

proskripció (tört.) politikai ellenfelek törvényen kívül helyezése vagyonelkobzással, száműzetéssel, gyakran fizikai megsemmisítéssel az ókori Rómában. 

Orbániában élünk, nem Rómában! A „kormány” nem megöleti, csak megnevezi azokat, csak rámutat azokra, akiket gyűlölni, köpködni kell. Nem most kezdi ezt, régóta csinálja! És éppen most fog „törvényt” alkotni róluk – ki mondhatja, hogy törvényen kívül helyezi őket..? És a távoltartás sem száműzetés, legföljebb hasonlít… Vagyonelkobzás meg egyáltalán nincs, legföljebb 25 százalékban. Igaz, Rogán megemlítette, hogy vannak már javaslatok az „illeték” fölemelésére is.

Vita? Hát az kell, de legföljebb amolyan Fidesz-módra, a „nemzeti konzultációnak” hazudott aljas szélhámosság mintájára…

De még az sem kell: vannak kipróbált módszerek.

Például hatóságilag rá kell kényszeríteni szervezeteket, embereket, hogy bevallják…

https://www.youtube.com/watch?v=xWcOBnDuF-E

Na de ha nem vallják be, akkor sincs gond – az ítélet régen kész.

https://www.youtube.com/watch?v=BHrwveyy4II

Jámbor Andrásnak erről egy Monty Python-klasszikus jutott eszébe. De talán egyszerűbb a  régi, bevált próbának alávetni néhány migráncssimogatót:

Magyar ember nem balhézik

Jól meg kell kötözni őket, nyakukba-lábukra jó nagy követ, aztán zsupsz bele a Dunába (cipőstül – nem kell még egy emlékmű!). Ha megfulladnak, ártatlanok voltak; ha túlélik, kis szárítgatás után mehetnek a máglyára.

A műsort nyugodtan végig lehet csinálni: általában „a magyar emberek” nem fognak miatta balhézni, hiszen Rogán éppen rájuk hivatkozott; a külön is megemlített zsidók sem tiltakoznak majd, hiszen Rogán és a „nemzeti kormány” éppen az ő védelmükben (is) csinál mindent:

A miniszter elmondta, a törvénycsomaggal kapcsolatban „nyugodtan kihúzható az antiszemitizmus vádja”. A magyar kormány nemhogy nem antiszemita, hanem segíti a hazai zsidó közösséget – jelentette ki, majd ennek egyértelmű elismerésének nevezte, hogy Izrael miniszterelnöke tavaly 30 év után először járt hivatalos úton Magyarországon.

„Amikor a túlnyomó részt muszlim származású migránsok ellen védekezünk, akkor valójában pont a magyarországi zsidó közösségnek a védelme érdekében tesszük a legnagyobb lépést” – tette hozzá.

Netanjahu „megvan”, az Európai Néppárt elfordul, Brüsszel esetleg ejnyebejnyézni fog.

Oszt? Jó napot…

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük