Fideszországban újra az a hír, amit cáfolnak!

Aki a Kádár-korban tanult újságot olvasni, megszokhatta, hogy az a hír, amit cáfolnak. Ha szerencsénk volt, a “tájékoztatási szervek” legalább röviden ismertették az eredeti hírt, így mégiscsak kiderült, hogy történt valami, amiről itt kizárólag a cáfolat jelenhetett meg. A Fidesz uralma alatt visszatértek ezek a sötét idők. Cenzúra.

“Érthetetlen” és “megdöbbentő”

Fellapoztuk az újpesti önkormányzat ingyenes hivatalos lapjának, az Újpesti Naplónak néhány számát. A kerületben hosszú ideje a Fidesz és csatlósai határozzák meg az önkormányzat működését, a polgármester korábban Derce Tamás volt, akit Wintermantel Zsolt váltott. A helyi lapból pedig gyakorlatilag eltüntettek bármiféle kritikai hangot.

Az önkormányzati választások közeledtével várhatóan fontos kampánytéma lesz a korábban zöld, erdős-parkos kerület növényzetének folyamatos pusztulása. Több ciklus alatt hatalmas területek, amelyek korábban a kerület és a főváros lélegzését segítették, lebetonozott ipari területté vagy lakóparkká változtak. A fideszes helyi lap erre kampányba kezdett: erőlködve bizonygatják, hogy micsoda környezetvédő indulat buzog bennük, és nemhogy csökkennének, de növekednek az ő áldásos tevékenységük nyomán a zöld területek.

A fideszes “érvelést” pedig kizárólag a saját helyi politikusaik megszólalásai biztosítják.

Ebben az irányított sajtóban a helyi “főmumus”, a szocialista Trippon Norbert nem szólalhat meg, de ellenfelei folyamatosan emlegetik. Így: a fideszes önkormányzat remek terveket szőtt, de a

“Trippon Norbert (MSZP) fővárosi képviselőként megdöbbentő módon az addig általa is támogatott fejlesztést elutasította”.

Volt egy másik nagyszerű projekt is, csakhogy ugyanez a szocialista politikus “érthetetlen okból megvétózta”… A Fidesz-pórázon tartott szerkesztőségnek tehát csak arra futja, hogy “megdöbbenjen”, de meg sem kísérlik kideríteni, van-e esetleg valami magyarázat a politikai ellenfél “érthetetlen” döntéseire. Bizonyára nem ismerik a helyi szocialista politikus elérhetőségeit…

“Hangulatkeltő”

“Az elmúlt napokban számos hangulatkeltő és megtévesztő állítás jelent meg” egy újpesti fejlesztéssel kapcsolatban — olvashatják a negyedik kerületiek az általuk fenntartott önkormányzat helyi lapjában. Aztán mindjárt következik a hivatalos álláspont szájbarágása. Ez a propaganda egy kicsit még rosszabb is a hajdani tassz-stílusnál, mert az efféle felvezetőkből már egyáltalán nem derül ki, mi és hol jelent meg korábban. Még annyi támpontot nem adnak az “újságírók” a népnek, amenynit hajdanában a kommunista propagandisták.

Nem is ez a legrosszabb

A fentebb bírált helyi ingyenes lap ráadásul nem is a legrosszabb a rendkívül gazdag fideszes propagandaszemét-választékból. Szemben nagyon sok más helyi lappal, Wintermantel polgármester fotói nem árasztják el a lap minden oldalát, és kampányidőszakon kívül van úgy, hogy hónapokig kerülik a direkt helyi politikát. A sorba azonban, amint láthattuk, ők is beálltak, a fideszes szellemű sajtószabadság-tiprást szorgalmasan elvégzik.

Az a stupid, egyenirányított “tájékoztatás”,

amit az Orbán-rezsim propagandistái a helyi ügyekkel kapcsolatban is, minden szinten megengednek maguknak, önmagában is egyértelművé teszi, hogy szabadságunkat mindaddig nem nyerhetjük vissza, amíg ettől a fideszes társaságtól meg nem szabadítjuk a magyar közéletet. Orbán tele szájjal kommunistázik, miközben 2019-re az Európai Unióba is bevitte az elnyomás szellemét. Példákat lapunkban, a Városi Kurírban is bőven talál minderre.

A legközelebbi alkalom szabadságunk visszavívására az őszi önkormányzati választás lesz.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Fideszországban újra az a hír, amit cáfolnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük