Nincs megállás! – A tegnapi demonstrációt szervező ADOM diákmozgalom újabb nagyszabású megmozdulásra készül

Az utóbbi néhány év legnagyobb demonstrációját sikerült az ADOM diákmozgalomba tömörült fiataloknak megszervezni. Téved azonban aki azt hiszi, hogy szervezők most elégedetten hátradőlnek és elmerülnek a sikerben. Közel sem, máris újabb demonstráció szervezésébe kezdtek.

Az Adom Diákmozgalom nem áll le

Az október 5-i tüntetés után újabb akcióra készülnek. A Facebook esemény leírásában úgy fogalmaznak, hogy:

A magyar oktatási rendszer sose cipelt ennyi súlyt egyszerre a nyakában: alulfizetett tanárok tanítanak elavult tananyagot, kimerült és traumatizált diákoknak, rosszul szigetelt épületekben, 14-16 fokos hőérzetben. Az elmúlt években számtalan csoportnak hagyta az érdekeit figyelmen kívűl a kormány. Sőt, egész tőmegeket alázott meg, és hagyott magára az ország vezetése.

A különösen erős kezdést még keményebb folytatás követi:

Ezért most, október 23-án együttesen demonstráljuk erőnket. Más-más téren kívántunk változást elérni, de egy közös bennünk: Semmibe vesz minket a hatalom. Ezen okból kifolyólag tartjuk közös megemlékezésünket, ahol a múltunk összeér a jelenünkkel. Felevenítjük őseink emlékét, és azt a bátorságot, mellyel küzdöttek egy jobb jövőért. Mert nem féltek.

Figyeljenek ránk!”

Mi sem félünk. Kiállunk magunkért. Kiállunk egymásért. Kiállunk, hogy végre elérjük célunk. A célt, hogy egy szolidáris Magyarországon éljünk, ahol semmiről nem döntenek nélkülünk és meghallják a tömeg hangját! ‼️ FIGYELJENEK RÁNK!

-fejeződik be a felhívás.

Biztos kézzel választott dátum

Külön tisztelet jár a diákoknak, hiszen olyan dátumot választottak, az 1956-os történések évfordulóját, amit a mai hatalom több okból is -például az akkor felkelők engesztelhetetlen orosz ellenessége- igyekszik egyre inkább elhallgatni, eljelentékteleníteni és háttérbe szorítani.

Most a diákok alighanem megadják a tiszteletet az elődök hősiességének, ezzel is példát mutatva a kormánynak.

Előzmény

Friss!