A tepsiseggű demokrácia – BUÉK!

Arról persze így a kezdetek kezdetén fogalmam sem lehet, hogy milyen sikerültre faragom majd ezt az írást a demokrácia utáni vágyunkról(?), afelől azonban semmi kétségem sincs, hogy a cím igényt tarthat az év legkomolyabb képzavara cseppet sem megtisztelő címre, és mégis…

Cím-magyarázó

Nem tehetek róla, de mostanság akárhányszor gondolok a magyar társadalom demokrácia iránti elkötelezettségére, mindig  -tisztelet a kivételnek- a kotyogóból kifőtt kávéval a televíziózó fotel felé araszoló, a tepsi seggén kicsit lelógó mackónadrágos, borostás hazafit látok, szemében semmi valódi tűz, csak némi kihunyó parázs. Aztán persze azonnal bevillanak az SZFE fiataljai is, ám nem soká örülhetek, mert az egyik képzeletbeli táblájukon ezt a kérdést olvasom:

“Miért a legkisebb egyetem? Hol vannak a többiek.”

Hoppá, sajnos sokkal erősebb a mackó nadrágos képe. Most már talán érthetőbb a címválasztás.

2020, a megvilágosodás éve (is lehetett volna)

Egyszerűen érthetetlen, hogy az ország többsége még ma sem látja, mit művel az egyszervolt demokráciával, vele (velünk) ez a Hatalom. Nem, nem a kormány, és nem a Fidesz, egyetlen ember – ezért is írtam nagybetűvel. Fontos persze, hogy a fentiektől függetlenül  azért lassan itt is, ott is gyökeret ereszt az együttműködés szelleme, de ez még kevés, ugyanis, ahogy nem program az, amit a Fidesz hirdetett a legutóbb, hogy

“FOLYTATJUK”

az se valami sok, hogy

“LEVÁLTJUK A FIDESZT.”

Érthetetlen  miért nem váltott ki nemhogy elemi de szinte semmiféle érzékelhető felháborodást

az emberek millióiból  ahogy egy kósza ötlettől hajtva tavasszal szinte egyenesen temetőbe űztek nem egy embert a “kórháziágyak felszabadításának” nevezett embertelen, tömeges akciójukkal. Az is felfoghatatlan, miért nem lázong az ország, hogy a vészhelyzeti büdzsét ott fosztogatja a főnök, ahol éri, közben szinte éhenhalnak magatehetetlen emberek a kórházak elfekvőin, mert nincs elég személyzet, hogy foglalkozzon velük.

Az önleleplezés csúcsa pedig az volt, amikor a kormány legkártékonyabb embere, a 10 parancsolatos Kásler Miklós, a járvány második hullámért november elején még “csak” a fiatalokat, a hónap végén viszont már az embereket, úgy általában, tette felelőssé:

“A kormány időben hozott jó döntéseket, az emberek viszont felelőtlenek voltak”,

vagyis a magyarok tehetnek a kialakult helyzetről.

<<FRISS HÍREK!>>

Macinaci újratöltve

És akkor még nem beszéltünk arról,  hogy bár a felmérések szerint  ragaszkodunk az Európai Unióhoz, mégsem mozdult meg az ország, amikor Orbán Viktor tett egy pökhendi kísérletet annak szétverésére. A sort hosszan folytathatnám, de ami tény, az tény: nagy szükség van az ellenzéki pártok összefogására ugyanúgy, mint a civil szervezetekre, de ezek mind-mind ránk, egyedekre épülnek, márpedig macinacis, otthon elégedetlenkedő csoszogókra lehetetlen egy akkora vállalkozást alapozni, mint amit ennek az országnak kell saját érdekében sürgősen végrehajtani!

BUÉK!

Csupa Kásler

DEMOKRÁCIA

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük