A tisztogatást a vétlen portásoknál kezdték a HírTV-ben – alulról haladnak, de meddig?

Szerdán 10.30-ra trombitálták össze a HírTV teljes állományát, hogy közöljék, az új felállásban kinek marad állása és ki mehet Isten hírével. Mire Orbán kipiheni magát, keretlegényei elvégzik a a piszkos munkát.

A portásnak is hívőnek kell lenni?

Nyerges Zsolt, a csatorna új tulajdonosa is ott lesz. Csintalan Sándor és Kálmán Olga lehetnek az átalakítás első áldozatai. Hogy ki lesz a tévé új vezetője, azt még nem tudni. Az Azonnali értesülései szerint az biztos, hogy Csermely Péter nem szándékozik a Hír TV-nek dolgozni.

A csatorna dolgozói most először juthatnak érdemi információhoz jövőjükkel kapcsolatban azóta, hogy Simicska Lajos több más érdekeltségével együtt eladta a csatornát Nyerges Zsoltnak. Biztos, ami tuti, a csatorna portaszolgálatát már kedden este lecserélték.

Alaphang

A kormánytól egyáltalán nem távoli EchoTV-ben futó Troll című műsorban megadták az alaphangot, hogy miképpen tekintenek a HírTV munkatársaira, akik mellesleg kollégáik és közülük sokan egyik napról a másikra munkanélküliek lesznek:

“A HírTV-sek dühösek és – félmosoly, a kajánabbikból – lassan lekapcsolhatják a villanyt, örömködött a felelős polgárinak mondott médiamunkás. Az meg, hogy közben  százával maradnak munka nélkül a kollégáik ki nem szarja le az ő köreikben.

Szarvas visszanyúlt irodalmi élményéhez – nem könyv, ne tessék aggódni, egy filmsorozat –  a Csillagközi rombolóból idézett:

Az árulás gyakorlatilag mindent megfojt és megfojtja az elmét.

Szarvas szerint, aki nem Fidesz-újságíró az félhülye.

“Mikor döbben rá Soros György, hogy hiába vannak milliárdjai, azért félhülye és analfabéta újságírókkal, meg aktivistákkal nem lehet kormányt és rendszert váltani…”

A hecc kedvéért ki kellene próbálni, hogy élesben, piaci alapon melyikőjüket venné fel médiamunkásnak egy igazi portál és aláírnának-e bármelyikükkel 30 éves szerződést? Lenne nagy pofára esés!”

A portál információja szerint a tulajdonosváltás első áldozata a pár éve a Hír TV arcává tett Kálmán Olga lehet, őt akár napokon belül elküldhetik.

„Azzal, hogy megtörtént a tulajdonosváltás, nyilvánvalóan lehetett tudni, hogy ez egy másik televízió lesz”

-mondta az Azonnali megkeresésére Csintalan Sándor, a Hír TV egyik műsorvezetője, akit sokan Simicska Lajos bizalmi emberének tartanak. Szerinte annyira kiszámítható, hogy mi történik majd, hogy a dramaturgiai részletek nem hozzák lázba.

Úgy véli, hogy a csatornát már nem fenyegeti a bezárás veszélye,

„hiszen számtalan haszna van egy ilyen TV-nek a NER-en belül, egy ilyen rendszernek kellenek a rivalizáló érdekcsoportok”.

A HírTV dolgozói Csintalanodnak

Csintalan szerint a Hír TV áthangolásához elég, ha csak néhány embert küldenek el és pár műsort szüntetnek meg. Ilyen műsor a Szabadfogás vagy a Célpont, és ilyen ember például Kálmán Olga vagy – ahogy Csintalan fogalmazott –

„szerénytelensége”.

Kérdés, hogy a Hír TV irányítását melyik kormányközeli üzletember veszi át. A 2015-ös G-napkor az akkor még az Orbán-kormányhoz lojális Simicska-birodalomtól többen is távoztak, például Liszkay Gábor, Gajdics Ottó, Szikszai Péter és Csermely Péter. Az Azonnali információi szerint annyi biztos, hogy Csermely Péternek nem lesz köze az „új” Hír TV-hez.

(forrás: azonnali.hu)

Személycserék a HírTV, a Közgép és a Mezort élén

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük