Sorting by

×

A törött teniszütő

Van az úgy, hogy törik a teniszütő, főleg ha ideges a játékos: nagy idők tanúi emlékezhetnek még McEnroe dühkitöréseire, de a közelebbi múltban is voltak híres ütőgyilkosok, mint például Marat Safin, aki saját bevallása szerint pályafutása alatt 1055 ütőt tört össze. Azonban mit szóljon az, aki nem maga töri, hanem neki töri el? Gael Monfils ugyanis így járt.

Twitteren háborodott fel szombaton, miután az összes ütője törötten került elő a Lufthansa Genfből Münchenre tartó járatának poggyászteréből. A 31 éves játékos az ATP-tornára érkezett a bajor városba. Monfils kétszer jutott Münchenben korábban a legjobb 16 közé, legutóbb tavaly. Az első fordulóban Mirza Basic ellen kéne játszania – csak hát így azért nehéz lesz. A Twitter-beszélgetés, melyet a Lufthansa diszpécserével folytatott nem minden tanulság nélkül való:

– Ez teljesen elfogadhatatlan szolgáltatás a Lufthansa részéről. Így jártam Genf és München között.
– Ó, ne, nagyon sajnáljuk! Jelentette már repülőtéri munkatársainknak?
– Megtettem, de attól még az összes ütőm össze van törve, sajnos.
– Nagyon sajnáljuk! Játszania kell Münchenben?
– A kérdés sajnos nem ez – a kérdés az, hogyan fogok én így Münchenben játszani?
– Igen, tulajdonképen ezt akartam mondani… Esetleg nem vehetne Münchenben új ütőket?
– Már ma este is idegen ütővel kell játszanom, ami nem lesz a legjobb megoldás. Megpróbálok kitalálni valamit jövő hétig…
– Nagyon sajnáljuk az önt ért kárt és stresszt, egyúttal reméljük, ez nem fogja károsan befolyásolni teljesítményét. Kérjük továbbítsa részletes kárigényét cégünknek, hogy gondoskodhassunk kártalanításáról.

Hát, elképzelhető, hogy nagyobb a baj, mint azt a Lufthansa udvarias diszpécsere gondolja: ugyanis Gael Monfils a mai tenisz egyik legakrobatikusabb játékosa, olyan showt mutat be a pályán, hogy azt nehéz lenne nem saját ütővel produkálni – aki nem ismerné játékstílusát, annak álljon itt egy rövid videó-válogatás.

Csoda lesz, ha Monfils új vagy idegen rakettel hozni fogja ezt a szintet – de azért kívánjunk neki innen is sok sikert.

És bőkezű kárpótlást a Lufthansától.

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Illemtan és tenisz

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.