A történelem körforgása – csak mi dübörgünk egy helyben…..

2008-ban kitört a gazdasági világválság. Az USA, és az Európai Unió országai már rég kijöttek belőle, kivéve Magyarországot, amely folyamatosan jobban teljesít, közben négy millió ember él a szegénységi küszöb alatt.

Létminimum….

Az Orbán kormány pedig megszüntette a KSH-nál az évenkénti létminimum számítást. Ha nincs hivatalos minimum, akkor hivatalos szegénység sincs, szerintük. Megint a szokásos, rohadék manipuláció, amit kétpofára zabál az idióta Fidesz szavazó.

Ha egyáltalán tudja, mi az a létminimum számítás…

Orbán Viktor 17 milliárdos magánrepülőn repked a kedvenc csapatának meccseire a világban. A Tiborcz- Mészáros-Orbán család hétvégente otthon balatoni szállodákban ultizik. Akárki nyer, mindegy. A nyeremény a családban marad.

A magyarok háromnegyed részének annyi tartaléka sincs, hogyha egy hónapra kiesne a bevételük, akkor ki tudják fizetni a számláikat, és enni tudjanak. Az új gyülekezési törvény szerint ha két ember nyilvánosan a főtéren politikáról beszél, anélkül, hogy három hónappal korábban bejelentette volna, akkor elviheti a rendőr gyülekezési jogi szabálysértés miatt.

“Nagy gazdasági válság volt. Fent a nagytőkések, nagybirtokosok, és kedvezményezettek élték a maguk farsangi életét, lent a millióknak, a munkásoknak, a parasztoknak, az értelmiségieknek kizsákmányolás, munkanélküliség, éhség és nyomor, jogtalanság, rendőrterror volt az osztályrészük.”

Ezt viszont Kádár János mondta az 1929-33-as világválság utáni Horthy-korszak Magyarországáról. Az a Kádár, akinek haláláig még televíziója sem volt. Aki alatt a családok százezrei jutottak lakáshoz, autóhoz, ingyenes, és mindenkinek esélyt biztosító tanuláshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük