A tulipánhagyma nem rizs, nem csípi a pangó vizet - A Városliget "csodái", amúgy magyarosan - Városi Kurír

Sorting by

×

A tulipánhagyma nem rizs, nem csípi a pangó vizet – A Városliget “csodái”, amúgy magyarosan

Újabb példa arra, ha elhisszük, hogy “pár tulipánhagyma elültetése nem lehet olyan bonyolult dolog”, minek ahhoz hozzáértő?! A regnáló szemében a hozzáértés amúgy is túl van dimenzionálva. Aki mostanság sétált a Városligetben és az útja a két éve elkészült Múzeum mélygarázs felé vitte, annak szembesülnie kellett azzal, hogy gumicsizma nélkül nem tud átevickélni a felette kialakított “parkon”, vagy ha úgy tetszik: promenádon, oda bizony születni kell.

Hirdetés

“A tulipán nem vízi növény…”

“Néha egy egy ember sétál a Dózsa mélygarázs fölötti Promenád nevű beton sivatagban. Beszélgetnek: ellopták a sok szép tulipán hagymát. Ne kezdjük ezt drágáim! Nem!!!! Senki nem lopta el őket! A tulipán nem vízi növény.

A pangó vízben kirohadnak a hagymák!

Csak olyan jólesik a NAGY beruházó helyett az egyszerű embert vádolni! Ha hiányos az ágyás, a rossz vízelvezetés miatt az. Trehány előkészítetlen, felelőtlen pancser munka! Mint a többi!” – olvasható a Városliget barátai közösségi oldal tudósításában.

Emlékeztetőül

Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatón üzente meg a fővárosnak, hogy az eredti  Liget-projekt változatlan kivitelezési terve – ígéretével ellentétben, miszerint, ha a budapestiek nem akarják, ő nem erőszakoskodik- továbbra is érvényben van.

2020 december 7-én adták át a Városligetben a Múzeum Mélygarázst és a felette kialakított promenádot, amely a Liget Budapest Projekt részeként valósult meg

Az eseményen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy az egykori Felvonulási térnek történelmi jelentősége van, hiszen egykor nem csupán a Városligeti Színház állt itt, hanem a Regnum Marianum is. Most a tér megújult úgy, hogy az autóforgalmat a föld alá terelték. Naponta átlagosan több mint ezer gépkocsi fordul itt meg, ehhez képest most egy nyolcszáz férőhelyes mélygarázs jött létre, amely a lehető legmodernebb lehetőségeket kínálja: az elektromos járműveket tölteni lehet, zuhanyzókat és biciklitárolókat alakítottak ki. Tizenkétezer négyzetméter zöldfelület jött létre.

varosikurir liget melygarazs2
fotó: MTI

A miniszter szavai szerint Budapest szívében

új tér nyílik meg, amely lehetővé teszi az átjárást a Stefánia úttól egészen a Hősök teréig.

A múzeumi negyed gyalog is megközelíthető lesz, és a családoknak olyan színvonalas szórakozási lehetőséget nyújt, ami eddig nem volt elérhető – mondta, hozzátéve: a kormány szeretné, hogy mindenki birtokba vegye a Ligetet, hiszen az az egész országé. Gulyás Gergely reményét fejezte ki, hogy a főváros megújítása nem fog megakadni azok miatt a

„sokszor kicsinyes politikai viták miatt, amelyek a 2019-es főpolgármester-választás óta jellemzik a budapesti közéletet”.

A kormánynak a Városligetben is szép tervei vannak, épülnek és jogerős építési engedéllyel is rendelkeznek épületek – emelte ki a miniszter 2020-ban, aki az egész nyugati világ legnagyobb zöldfelület-megújítási és múzeumépítési programjának nevezte a Liget Budapest projektet. (forrás)

 

A tulipánhagyma nem rizs, nem csípi a pangó vizet - A Városliget "csodái", amúgy magyarosan

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.