Kerítésen innenKiemelt hírek

A tűzoltók kitálaltak: végighazudták nekünk az évet!

tuzolto

Elkeseredett beszámolót tett közzé honlapján a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete. Úgy tűnik, hogy a tűzoltók 2020-ban is hoppon maradnak.

A be nem tartott ígéret egyenlő a hazugsággal

Vidó Attila alelnök írásában sorra vette, hogy az utóbbi időben milyen ígéreteket kaptak a tűzoltók béreik rendezésére.

“Jelen pillanatban a rendvédelmi szféra fizetései nem versenyképesek (eddig sem voltak azok). Ami valaha is „versenyképessé” tette, az a szolgálati nyugdíj lehetősége volt, meg még néhány plusz juttatás, ami a többlet vállalásokért járt ebben a szférában. Na, az aktuális hatalom mindezt eltörölte.”

…bruttó 180 ezer

“Most ott tartunk, ha a munkaidőt is figyelembe vesszük, hogy egy kezdő vonulós tűzoltó bruttó 180 ezer forintot keres! Ezzel szemben a garantált bérminimum 2020-ban bruttó 210 ezer. Mit hozott ez? Nagymértékű elvándorlást, létszámhiányt és ebből következőleg túlterheltséget, valamint azt, hogy ezek a hivatások elvesztették a bevonzó erejüket. Akik káreseteknél beavatkoznak (azaz oltják a tüzet, mentik a sérülteket), fásultak, kiábrándultak, túlterheltek és kiégtek. Ebből egyenesen következik, hogy nagymértékben csökkent az ország lakosságának biztonsága!

Csalódott beszámolót tett közzé honlapján a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete. Úgy tűnik, hogy a tűzoltók 2020-ban is hoppon maradnak.

Valójában mi is történt az elmúlt egy év alatt?

    • 2018. november, Belügyi Érdekegyeztető Tanács Ülés (BÉT) Zsinka András helyettes államtitkár Úr türelmet kér 2019. év elejéig. Mondotta: „Dolgoznak a BM-ben a munkacsoportok, valamit be fog jelenteni, ami nagyon pozitív változást hoz a szférában”.
    • 2019. eleje, BÉT ülés: További türelmet kér és kéri az érdekképviseleteket, hogy nyugtassák az állományt. Meg amúgy is jönnek a választások tavasszal. Hogy itt mire gondolhatott?
    • 2019. május, BÉT ülés: Bejelentés NINCS, viszont van egy dicshimnusz az életpálya modellről.

A kedvencem, hogy újra lett a rendvédelmi szférában „valami”, arra az esetre, ha valaki alkalmatlanná válik

Ez lett a korkedvezményes nyugdíj helyett. Mekkora siker. A helyettes államtitkár úr újra időt és türelmet kér, a munkacsoportok dolgoznak. Várjunk, majd augusztusban újra találkozunk (lásd következő pont), akkor már lesz érdemi bejelentés.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ekkor először a „történelemben” a munkavállalói oldal hozzászólás nélkül befejezte a tárgyalást és kiadott egy közös közleményt, amit ide kattintva olvashatnak.

Becso

About Author

Comments (1)

  1. […] közölte, hogy a tűzoltóknál ez a probléma még nem annyira akut. A munkarendjükből kifolyólag a tűzoltók tudnak többet […]

Szólj hozzá!