A TV2 és a nagy halál — Van az úgy, hogy valami nem megy, ugye Stohl András?

A TV2 -egy combos képzavarral élve- évek óta vérben forgó szemmel tántorog a piacvezető RTL nyomában. Ahelyett azonban, hogy az egy éve elhunyt kormánybiztos egykori televíziócsatornája új tartalmakat hozna létre, igyekszik másolni az “ellenség” tematikáját. Koppintják az RTL vásárolt, vagy létrehozott saját formátumait. Az elsőre példa a tátogó énekesek produkciója, az utóbbira az RTL sikersorozata, a “Mi kis falunk”. 

Megérkezett Bödör Gáspár (bár ne tette volna)

Ez a legújabb próbálkozás is fényesen bizonyította sajnos, hogy egy sikeres sorozathoz kevés néhány jó színész, mert ha olyan szövegeket adnak a szájukba, mint Bödöréknek, akkor bizony kevés a tehetség, így aztán Stohl, Szirtes Ági és a többiek ahelyett, hogy jókedvűen komédiáznának, csak blamálják magukat.

 

“A vidéki kontra városi – de főleg – pesti ember közötti kulturális különbözőségen alapuló humor alkalmazását igen jól eltalálták írja Csákvári Géza a Népszavában. A mi kis falunk és a Drága örökösök esetében, és szemmel láthatóan nagy rajongótábora van azoknak, akik szerint a kedvesen ostoba emberek civódásai egy konyhában vagy zsibbadtra ivott alkoholisták mindennapos bölcsességei tulajdonképpen viccesek. A TV2 most úgy gondolta, beszáll a műfajba és a blikkfangos címmel ellátott Egyszer volt Budán Bödör Gáspárral megmutatják, hogy ők is tudják hozni a politikailag inkorrekt, taplóságokon alapuló humort. Az alapvető probléma, hogy az „alapuló” szó csak nekem jutott eszembe, az alkotóknak nem. Amit a képernyőn láttam az nyílt hadüzenetet a közízlés ellen. Tehetséges színészek küzdenek olyan kínos poén-dialógusokkal, hogy ezeken még Antal Imre is a tenyerébe rejtette volna az arcát. A mondvacsinált sztori, mely szerint Bödör Gáspárnak és családjának el kell hagynia Dinnyeberkiben lévő falusi házát egy gázrobbanás miatt és Budapestre kell költöznie annyira blőd, hogy a humorosság közelébe sem kerül. Aztán, ami a legnagyobb baj, hogy a figurát megformáló Stohl András pályafutása legrosszabb alakítását nyújtja, egyfajta önálló életet él a képernyőn, mint a nagybetűs főbarom, miközben mindenki más egyfajta hangulati figura szintjén marad. Stefanovics Angéla, alias Bödörné rikácsol, mint a sakál, a folyamatos megalázás tárgyát képező anyós, Szirtes Ági alakításában pedig olyan, mintha a Benny Hill Showba castingolták volna. Pedig, ha jól érzem, akkor itt egy Forró szél utánérzés lett volna a cél… A két nagyra nőtt gyerek (Venczli Zóra és Varga Attila) jelenléte maga a totális érdektelenség, de amikor az epizód végén meglátjuk, hogy a helyzetet megoldó Zoli nevű rokon nem más, mint Berényi Miklós, pardon Szőke Zoltán, akkor minden olyan félten őrzött gondolatom elillant, hogy ebből akár még egy epizódot is meg kellene nézni.”

(A Teljes cikk a Népszaván olvasható.)

Csurka István szelleme

Nem igazán világos, hogy egy olyan hatalmas konglomerátum, miért nem talál megfelelő szakembereket, miért hiszi el, hogy Csurkának volt igaza, amikor azt állította, hogy a szakértelem bolsevista trükk. Na igen.

figyu

Egy hozzászólás itt: “A TV2 és a nagy halál — Van az úgy, hogy valami nem megy, ugye Stohl András?

  • Avatar
    2020.05.06 - 16:19
    Közvetlen hivatkozás

    Kritikán aluli, hogy le akarják a cikkben járatni a TV2-t. Kilóg a lóláb már a cikk első néhány mondatában. Látszik, hogy direkt, azért, mert a csatorna kormánypárti, alázzák ebben a cikkben. Először is a csatorna nem ellopta a Mi kis falunkat! Eredeti ötlet! Ezeket a lopásokat csak direkt ráfogják a csatornára, hogy rossz miközben az a szándékuk, hogy politikai hovatartozás miatt kicsinálják a TV2-t! Igazán erkölcsös! Gratulálok! Ez a cikk, kritika egyszerűen szánalmas sárdobàlás. A cikk írója kB olyan mint egy homokozóban ülő ovis, aki azért orditozik, mert elvették a lapátját vagy lerombolták a homokvárát. Kicsinyes és visszamaradott cikk, amiből minden, csak nem a józanság beszél! Kritika? Hahaha ?! Ezen csak nevetni lehet! Én csak sajnálni tudom az írót a visszamaradottsága miatt

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük