A TV2-t és csatolt részeit bekebelezi a “Felcsút BT.”?

Vida József, aki biztosan nem Mészáros Lőrinc, s így még a rossz nyelvek szerint sem lehet Orbán Viktor strómanja, amit Ő maga mondott még 2017-ben Takarékbank elnök-vezérigazgató minőségében. Azért vetődött fel újra Vida neve, mert egy huszáros vágással – feltehetően – összeszámolta a cihában gyűjtött pénzecskéjét és azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy “előrehaladott tárgyalásokat folytat a TV2 Média Csoport Zrt. megvásárlásáról.”

Ismeri Mészárost, de nem úgy…..

Elmondta a médiabirodalom felé kacsintgató Vida, hogy “ezer éve ismeri” Magyarország leggazdagabbját, még “hátulgombolós korából”, amikor „gázszerelőmesterként” bevezette szülei lakásába a gázt. A strómanság azért merülhetett fel, mert Vida Mészáros közelében kezdett el feltünedezni, és arról írtunk tavaly, hogy egy új óriásbank összerakásának lehet központi alakja – írta a 24.hu.

Az MTI-közlemény szerint a 14 társadóval rendelkező kereskedelmi csatornahálózat az ügylettel az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő cégéhez kerülne – nyilatkozta a bankár-közgazdász. Jelezte:

a tárgyalások előrehaladásától és eredményétől függően a tranzakció júniusban zárulhat le.

Megjegyezte:

az ügyletet üzleti titokként kezelik, ennek megfelelően a tárgyalások lezárásáig a felek nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni. Ezt azonban haladéktalanul megteszik, amennyiben a tranzakció eredménnyel zárul

– tette hozzá.

Vida József a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója. Magánbefektetései a pénzügyi szektortól, a banki informatikán át az ingatlanbefektetésekig és a pénzügyi tanácsadásig terjednek – ismerteti a közlemény. Hozzáfűzi: Vida József a 15. legbefolyásosabb hazai üzleti döntéshozó a Manager Magazin 2018 júniusában felállított TOP 101-es listáján.

Einstand: “A TV2-t négy Mészáros-ember és négy Vajna-ember irányítja, az elnököt az előbbi csoport adja”

Háttér

Mészáros TV2-n belülre kerülését jelzi továbbá, hogy bizalmasa, Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, Tima János két fontos pozíciót is kapott a TV2 környékén. Arról már régóta lehetett pletykákat hallani, hogy a Vajna-kör helyett Mészároséké lehet a TV2. de a csatorna a mai napig sem került be a KESMA kormányzati médiaholdingba. Bár a csatorna vezetését Vaszily Miklósra, azaz a KESMA egyik oszlopos tagjára bízták Vajna halála után, aki korábban az Origót és a közmédiát is irányította, majd a Mészáros Lőrinc korábbi érdekeltségébe tartozó, azóta már megszűnt Echo tévét is irányíthatta.

Al- és Felcsút, a magyar szellemi Szilíciumvölgy, a nemzet virtigli szívcsakrája

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük