A vád: közösség elleni uszítás. A feljelentő: Momentum. A megvádolt: a Pesti Srácok szerkesztősége

Ahogy arról beszámoltunk, a fent említett portál újságírója cikkében félreérthetetlen módon kijelölte, kikkel szemben engedhető meg – szerinte – „minden”.

„A Momentum a Pestisracok.hu-n megjelent tegnapi,

“Tényleg nem szabad hazaárulóknak nevezni ezeket, hiszen nem azok”

című cikke miatt közösség elleni uszítás bűntettének gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen” – írta Nemes Balázs közösségi oldalán.

 

„A PestiSrácok.hu portálon megjelent, bárki számára elérhető cikke a megszokott, az ellenzéket gyalázó kijelentések mellett szintet is lép, amikor az alábbiakat írja:

“A DK, a Momentum és az MSZP azért sem részei a magyar ellenzéknek, mert ők nem ellenzék, hanem ellenség – nemcsak a magyar kormányé, hanem a magyar nemzeté, mindannyiunké. (…) Kezeljük őket úgy, ahogyan ők minket: ellenségként. S ennek megfelelően viszonyuljunk hozzájuk. Bármilyen eszköz megengedett a védekezéshez.”

A PestiSrácok.hu cikke tehát gyűlöletre uszít

A PestiSrácok.hu cikke megvalósította a közösség elleni uszítás tényállását, amikor minden momentumost, MSZP-st és DK-st ellenségnek nyilvánít, és arra hív fel, hogy velük szemben minden eszköz megengedett. Ez a hangnem elfogadhatatlan, megengedhetetlen, hogy nagy nyilvánosság előtt bárki így fenyegesse az ellenzéki pártokat és szavazóikat.

Szóvivőként az alábbiakat tettem hozzá:

A PestiSracok.hu cikke és Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető reakciója is megmutatja, hogyan reagál a Fidesz, ha elkezd félni hatalma bármilyen szintű elvesztésétől. Az agresszív reakció nem sok jót jósol a jövőre nézve: félő, hogy ahogy PestiSrácok cikke is fogalmazott, bármilyen eszközt meg fognak engedni maguknak hatalmuk megtartása érdekében.”

„A Fidesz ráadásul rendkívül kétszínű ebben a kérdésben is: 2009-ben a Fidesz Európai Parlamenti képviselőcsoportja nem támogatta, hogy Andor Lászlóból EU-biztos legyen, erről máig olvasható Szájer József indoklása a Fidesz honlapján.”

One thought on “A vád: közösség elleni uszítás. A feljelentő: Momentum. A megvádolt: a Pesti Srácok szerkesztősége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük