Banánköztársaság

A választási csalásról

Tüntetés Kossuth tér

Nem hiszem, hogy sokkal többet csaltak volna, mint amennyi a kétharmadhoz kellett: az pedig igazán semmiség ahhoz a brutális választási csaláshoz képest, amelyben a Fidesz nevet bitorló Orbán-banda vétkes, és amelynek következtében terrorizált társadalom szavazott.

A Fidesz számos lépése minősíthető választási csalásnak

Igen: azt hiszem, nagyjából annyit csaltak, amennyi a kétharmadhoz kellett. Súlyos dolog ez is, nem mondom – de a lényegen aligha változtat.

A lényeg pedig az, hogy rögtön 2010-ben, amint hatalomra kerültek, hozzáfogtak a társadalmat megbénító, aztán terrorizáló választási csaláshoz.

Mert – egyebek mellett – választási csalásnak is minősíthető a fékek és ellensúlyok rendszerének megbontása, majd fokozatos, egészében azonban igen gyors ütemű lebontása, szétverése. Az, ahogyan a Fideszhez hűséges pártkáderekkel töltötték föl a korábban független intézményeket, beleértve azok vezetését is. Mindez oda vezetett, hogy 2017-re már csak néhány bíróság maradt független – vélhetően most már csak igen rövid ideig.

Mert – egyebek mellett – választási csalásnak is minősíthető, amit a Fidesz a magyar médiavilágban művelt. A médiavilág csaknem totális megszállásának eredményeként a magyar lakosság – elsősorban a vidékiek – nem vagy csak alig jutnak hiteles hírekhez. A vidéki lakosság ugyanis elsősorban – vagy éppen kizárólag – a helyi lapokat olvassa: márpedig azokban már a választások előtt jóval csak megfelelő – megfelelően egyforma, egyetlen központban készített – anyagok olvashatók. Ezek az anyagok csaknem kivétel nélkül részben propagandisztikus, részben terrorizáló szándékúak; legfőképpen általában hamis, uszító és gyűlöletkeltő írások.

A gátlástalanság pokoli mélységei

Külön figyelemre méltó, mit művelt a hatalombitorló horda néhány internetes portállal – különösen a korábban mértékadó Origóval és Figyelővel. Ez a két honlap, amióta „megújult”, a gátlástalanság egészen pokoli mélységeit mutatja. Utóbbi mostanában listázásban és annak valami dermesztően aljas „magyarázatában” tűnik ki. De minden nap olvasható néhány bornírt baromság itt is, ott is. És akkor még a Magyar Időkről, a Ripostról, a prostisrácokról és a többiről még semmit sem mondtunk.

Teljesen egyértelmű: kizárt, hogy az említett orgánumok sajtómunkásai – eltekintve talán néhány tökfejtől – hinnének abban, amit összeírnak. Különösen aljas gazemberekről van tehát szó.

Ám természetesen szólni kell a „kormány” terrormédiájának leghatékonyabb részéről, az úgynevezett „közmédiáról” is. Reggeltől estig, estétől reggelig öntik ránk a migráncsozást és a sorosozást, valamint a brüsszelezést és újabban az ENSZ-ezést is, különböző jellemtelen frátereket („szakértőket”) fölsorakoztatva.  Aki a magyar „köztévét” nézi, azt gondolhatja, bármelyik pillanatban reája törhet valamilyen migráns banda, és a háttérben Soros vigyorogva figyeli, amint megerőszakolják a nagymamát. Mindezt úgy, hogy rendszeresen szemlézik a „kormány” terrormédiáját, amelynek anyagait népszerűsítik. A terrormédia viszonzásképpen pedig folyamatosan közli az „MTI” hasonló tartalmú szövegeit.

Primitív, hazug sorosozás

Soros György…

Az valami egészen brutális kíméletlenségre, vadállati kegyetlenségre és teljes jellemtelenségre vall, amit vele művel(t) a hatalom és terrormédiája.

Bárkivel tenné ezt a bűnszervezet, undorító volna. De pont azzal a Sorossal, akinek annyi mindent köszönhet ez az ország…

De a Fidesz sikeréhez nélkülözhetetlen az antiszemita célzatú uszítás. Már 1998-ban is ezt tették, és azóta egyre inkább.

A Fidesz főkolomposai naponta többször is előálltak-előállnak valami hibbantul primitív, hazug sorosozással. Halász János, Hollik István stb.: ábrázatáról süt, üvölt a jellemtelenség. Egyedül szegény Puskás Imre arcán látszik valami bárgyúság… No és Németh Szilárdén.

Gulyás Gergely lehet az elkövetkező időszak intellektuális rendőre. Azt hiszem, valami képtelenül gyalázatos, amire föl kell készülnünk.

2010 óta a „kormány” egy gesztust sem tett az ellenzéknek. Egyetlen pillanatig sem keltette azt a benyomást, hogy „kormányzásához” nyugalomra volna szüksége – de hát hiszen nem is kormányzott, hanem leginkább az ország kirablásával, az EU fosztogatásával volt elfoglalva.

Gulyás Gergely – természetesen Orbán Viktor és például legfőbb propagandistája, Bayer Zsolt nyomán – legutóbb kijelentette: a magyar nemzet egységes. Mondta ezt akkor, amikor neki igazán tudnia kell: a magyar nemzet soha ilyen engesztelhetetlenül megosztott nem volt, mint most. Persze, ha a Fideszre szavazó 2,6-2,8 millió „választó” a nemzet, akkor bizony tényleg egységes… A többiek nyilván nem is léteznek: ha tüntetnek is, bolhacirkusz az – és különben is Soros-bérencek.

A választási eredmény elkeserítő

Hihetetlen, hogy a fideszes bárgyú, végtelenségig primitív propaganda ennyire hatásos legyen. És a fővárosi eredmény sem igazán biztató, bár ott a Fidesz vereséget szenvedett, és még nagyobb is lehetett volna az a vereség: ám megbocsáthatatlanul sokan szavaztak a Fideszre. És személy szerint kikre, uramisten…

Elcsalták hát a választást?

A kétharmad alighanem csalás eredménye, de a döntő többség nem. Nem volt szükség komoly csalásra a szavazatszámlálásban ott, ahol vidéken sok-sok ember kiszolgáltatottan lesi Döbrögije kegyeit; ahol „hol lehet altiszt, azt kutatja”; ahol attól tart, nyíltan választ, ha eltakarják is – hát még, ha nem…

Nem volt szükség komoly csalásra, hiszen az ellenzék sem állt össze igazából. De a legfontosabb: terrorizált társadalom szavazott.

És „megújul” a „kormány” is – de semmi jóra nem számíthatunk. Minden megy tovább, mint eddig, csak még következetesebben. Még nagyobb gazemberek jönnek.

Pislákol bennem a remény: ez már tényleg nem tarthat négy évig… Mindenesetre május 8-án megtudhatunk valamit, hiszen tüntetni készül a csürhe

About Author

Szólj hozzá!