A valóságban a megélhetési gondokkal küzdők száma nő, nem pedig az átlagbér

Miközben a környező országokban emelkednek a bérek, addig Magyarországon csak a szavak szintjén nő a jólét. A magyar átlagbérre vonatkozó adatok ugyanis csak az Orbán-kormány propagandájának újabb hazugságai.

Csak fideszes reklám

A dolgozók kétharmada a bankszámláján nem, csak a fideszes reklámokban láthatja, hogy bruttó 340 ezer forint az átlagkereset. A valóságban olyan alacsonyak a keresetek, hogy már a középosztály csaknem 80 százaléka nem tud megélni a havi fizetéséből.

Az MSZP ezért akar a fizetésekre vonatkozóan egységes, európai szabályokat, amelyek garantálják, hogy senki se kereshessen 750 eurónál, 240 ezer forintnál kevesebbet. A fizetések növelése mellett ugyanakkor csökkenteni kell a megélhetés költségeit is, ezért a 27 százalékos világrekorder magyar áfát 20 százalékra kell mérsékelni.

Csak egy szociális Európa tudja garantálni, hogy a dolgozók fizetése növekedjen, a terhei pedig csökkenjenek. Ennek elérését szolgálja az MSZP és a Párbeszéd, az egyetlen közös listát állító szövetség Haza, Szeretet, Európa! programja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük