A Várkert Bazár "jótékonysági koncert mentes övezet"? - Lemondta a kormány Zelenszkij színésztársainak Ukrajnát támogató segélykoncertjét! - Városi Kurír

Sorting by

×

A Várkert Bazár “jótékonysági koncert mentes övezet”? – Lemondta a kormány Zelenszkij színésztársainak Ukrajnát támogató segélykoncertjét!

Az “Élet győzni fog” című jótékonysági koncerten 2022. június 16-án csütörtökön 19 órától Ukrajna több millió követővel rendelkező, legismertebb színészei, énekesei, művészei lépnek fel. Az a céljuk, hogy a résztvevő magyarok és ukránok közösen fejezzék ki szolidaritásukat a háború áldozataival és támogassák Ukrajna függetlenségéért vívott küzdelmét.

Hirdetés

Milyen program “üthette ki” a jótékonysági koncertet NER-landben?

A program fellépői között vannak a Kvartel 95 stúdió tagjai is, a Magyarországon is vetített a Nép szolgája című sorozat szereplői. A sorozat főhőse Volodimir Zelenszkij, a sorozatban Vaszilij Petrovics Goloborodko, a szüleivel élő, szórakozott középiskolai történelemtanár, aki egyik napról a másikra Ukrajna új elnökévé válik. A főhős a megpróbál leszámolni a mindent átható korrupcióval, folyamatos harcot vív a helyi oligarchákkal és politikai célja, hogy Ukrajna az Európai Unió tagjává váljon, miközben a nagykutyák már a bukásán dolgoznak.

Bécsben, Bukarestben, Berlinben, Firenzében, Madridban és Cascaisban igen, Magyarországon…?

A háború kitörésekor a Kvartal 95 Studio valamennyi színésze és a Budapestre látogató többi művész is Kijevben dolgozott, hogy győzelemhez segítsék országukat. Volt, aki humanitárius segélyt szervezett, más adományokat vitt a frontvonalba, megint mások metró aluljárókban koncerteztek, hogy ezzel is támogassák katonáik harci szellemét. Három hónapnyi háborút követően most először hagyják el Ukrajnát, hogy részt vegyenek az országuk támogatására szervezett európai összefogásban. A turné során több európai nagyvárosban is fellépnek, Lengyelországban péntek este 12 000 ember jelent meg a koncerten.

A következő pár héten Bécsben, Bukarestben, Berlinben, Firenzében, Madridban és Cascaisban is lesz koncertjük.

A Bakáts téri jótékonysági koncert sorozat legfontosabb célja, hogy egyesítse az európaiakat és az ukránokat, és adományokat gyűjtsön a demokratikus jövőjéért harcoló Ukrajna támogatására. Az „Élet győzni fog” színpadán olyan ismert művészek lépnek fel, mint Voplij Vidoplijaszova, Pianoboy, Zlata Ognyevics, Wellboy valamint a «Evening Quarter» jól ismert dalait előadó Kvartal 95 Studio.

A budapesti koncerten összegyűjtött adományokat Baranyi Krisztina polgármester kérésére humanitárius és egészségügyi célokra fordítják. A Ferencvárosi önkormányzat segít az esemény szervezőinek, miután a magyar állam visszalépése miatt a koncertet le kellett volna mondaniuk.

A Telex csütörtök óta keresi a Miniszterelnökség sajtóirodáját, hogy miért mondta le az esemény szervezését a kormány, de egyelőre nem kaptunk választ, amint megérkezik, frissítjük vele a cikket.

Tudta?

Márciusban “A nép szolgája” nemzetközi forgalmazási jogaival rendelkező Eccho Rights a sorozat értékesítéséből származó jutalékának saját költségek nélkül becsült összegét, 50 ezer eurót jótékony célra, az Ukrán Vöröskereszt számára ajánlotta fel. A sorozat sugárzási jogainak megvásárlásával az RTL Magyarország ezt a jótékony célt támogatta, emellett a médiavállalat további adománnyal támogatja az ukrán háború menekültjeinek megsegítését. Az elmúlt másfél hétben az RTL Klub segítőkész nézőinek köszönhetően a Fókusz hétköznap esti műsorideje alatt már eddig is több mint 36 millió forintnyi felajánlás gyűlt össze a 1353-as adományvonalon keresztül az Ökumenikus Segélyszervezet javára. Mindemellett az RTL Magyarország 30 millió forintot ajánl fel az Ökumenikus Segélyszervezet áldozatos munkájának támogatására, az ukrán rászorulók megsegítésére. (forrás)

Kapcsolódó

Fotó: a lengyelországi koncert, Ferencvárosi önkormányzat

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.