A Városi Kurír bemutatja az eredeti Reptért, Máté Péter szerzeményét

Hálával emlékszik vissza Korda György Máté Péterre a Reptér című dal miatt. Balázs Klári férje legnagyobb slágerét ugyanis a 38 évvel ezelőtt elhunyt énekes-zeneszerző írta, és ő is ajánlotta a már akkor ünnepelt sztár figyelmébe – írta meg a Bors.

Mi több, meg is mutatta neki, hogyan tartja célszerűnek előadni

Szeptember 9-én volt 38 éve, hogy meghalt minden idők egyik legnagyobb magyar slágergyárosa, Máté Péter. Az ő szerzeménye többek között a Korda György által sikerre vitt Reptér is, ami 1981 óta töretlen népszerűségnek örvend. Bár azóta több generáció is felnőtt, a dalt máig játsszák a rádiók.

– Ugyan nem voltunk szoros barátságban, a kapcsolatunk leginkább szakmai jellegű volt, mindig megöleltük egymást, ha találkoztunk valahol – mondta a Borsnak Korda György, és hozzátette: mindig is tisztelte Máté Pétert, és vitathatatlannak tartotta a tehetségét. Ezért is örült, amikor az énekes felajánlotta neki az S. Nagy István dalszövegíróval közösen jegyzett dalt.

– Elolvastam a zseniális szöveget és hamar megismertem a dallamot is. Éreztem, hogy működni fog, de őszintén megmondom, azt nem hittem volna, hogy ennyire.

A dal 1981-es debütálása óta több, mint 40 év eltelt, de a közönség mégis minden koncerten kiköveteli – mondta az előadóművész, és egy érdekességet is elmesélt.

– A Reptér felvételén Péter is megjelent. Eleinte attól tartott, hogy kicsit bel cantósan fogom előadni, amit viszont nem szeretett volna. Hogy elkerülje a problémát, inkább megmutatta, hogy a bizonyos részeket hogyan szeretné hallani, vagyis néhányszor maga is elénekelte nekem a dalt – emlékezett vissza Korda György, akinek különlegessége, hogy a saját korosztályán kívül szinte a legifjabbak is megőrülnek érte.

És akkor itt az eredeti hangszereléssel felvett Reptér!

Forrás: BORS – Kiemelt fotó: Dombóvári Tamás

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Reptér: Lobog a szélben a szélzsák!

Kínyó Norbert

hegesztő