Amerikában egy tudóscsoportnak sikerült olyan módszert kifejleszteni, ami sokszorosára gyorsítja a szervezetben a gyógyszerek hatóanyagának célba juttatását. Ez ha szerencsénk van, és különösen a tű fóbiásoknak, szükségtelenné teheti a védőoltásokat is.


Mi kell a csodához?

A gyorsításhoz semmi más nem kell mint egy kevés magnézium és titán-oxid és máris olyan tempót diktálhatunk a hatóanyagnak, hogy annak nincs ideje a belek helyett már a gyomorban felszívódni, és így korán távozni a szervezetből. Ez a leghatékonyabb felszívódás kulcsa, méghozzá ott ahol valóban szükség van rá.
Amerikai kutatók olyan módszert fejlesztettek ki, amely felgyorsítja a gyógyszer szállítását a testen belül, ezért sokkal hatékonyabban szívódik fel  a legmegfelelőbb helyen. Az egészhez ráadásul mindössze ahogy már írtuk is, csak egy kis magnézium és titán-dioxid kell. Ha a klinikai kutatás jól sikerül, ezek akár ki is válthatják a védőoltásokat a mindennapokban.

Motorcsónak a szervezetbe?

Eddig a szájon át adagolt gyógyszerek sokkal kevésbé voltak hatékonyak, és lassabban is hatottak az injekcióknál, de úgy tűnik ennek most vége, fedezte fel a Futirism-ban a 24.hu.
A feltalálók a legszemléletesebben a szervezetben közlekedő gyors járású motorcsónakhoz hasonlítják a módszer, aminek az üzemanyaga egy egészen kevés magnézium és titán-oxid „keverék”
A jelenleg még csak egereken tesztelt önhajtó hatóanyagok, könnyen lehet, hogy még hatékonyabbak is, mint az injekciók.

Az oltásokról folyó több évtizedes vita ezzel persze nem jut majd nyugvópontra, hiszen a támogatók és ellenzők között sokkal mélyebb az ellentét, mint sem azt a beadás módjával ellehetne simítani.

Európai Unió állásfoglalása:

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ 2015-re tűzte ki azt a célt, hogy az uniós országokban mindenhol elérjék a lakosság 95 százalékos kanyaró elleni átoltottságát, ez az arányszám azért fontos, mert ilyen átoltottság mellett már azok is megvédhetők, akik valamilyen okból, például transzplantáció, nem olthatók – hangzott el a legutóbbi Európai Védőoltási Héten. (Városi Kurír 2018. márc. 24)

Tehát, tű vagy tabletta, nem ez az gazi kérdés,, legalábbis vakcina ügyben, hanem a létezésünk.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét