2019.04.26. Névnap: Ervin

A védőoltások alkonya 0 113

gyogyszer

Amerikában egy tudóscsoportnak sikerült olyan módszert kifejleszteni, ami sokszorosára gyorsítja a szervezetben a gyógyszerek hatóanyagának célba juttatását. Ez ha szerencsénk van, és különösen a tű fóbiásoknak, szükségtelenné teheti a védőoltásokat is.

Mi kell a csodához?

A gyorsításhoz semmi más nem kell mint egy kevés magnézium és titán-oxid és máris olyan tempót diktálhatunk a hatóanyagnak, hogy annak nincs ideje a belek helyett már a gyomorban felszívódni, és így korán távozni a szervezetből. Ez a leghatékonyabb felszívódás kulcsa, méghozzá ott ahol valóban szükség van rá.
Amerikai kutatók olyan módszert fejlesztettek ki, amely felgyorsítja a gyógyszer szállítását a testen belül, ezért sokkal hatékonyabban szívódik fel  a legmegfelelőbb helyen. Az egészhez ráadásul mindössze ahogy már írtuk is, csak egy kis magnézium és titán-dioxid kell. Ha a klinikai kutatás jól sikerül, ezek akár ki is válthatják a védőoltásokat a mindennapokban.


Motorcsónak a szervezetbe?

Eddig a szájon át adagolt gyógyszerek sokkal kevésbé voltak hatékonyak, és lassabban is hatottak az injekcióknál, de úgy tűnik ennek most vége, fedezte fel a Futirism-ban a 24.hu.
A feltalálók a legszemléletesebben a szervezetben közlekedő gyors járású motorcsónakhoz hasonlítják a módszer, aminek az üzemanyaga egy egészen kevés magnézium és titán-oxid „keverék”
A jelenleg még csak egereken tesztelt önhajtó hatóanyagok, könnyen lehet, hogy még hatékonyabbak is, mint az injekciók.


Az oltásokról folyó több évtizedes vita ezzel persze nem jut majd nyugvópontra, hiszen a támogatók és ellenzők között sokkal mélyebb az ellentét, mint sem azt a beadás módjával ellehetne simítani.

Európai Unió állásfoglalása:

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ 2015-re tűzte ki azt a célt, hogy az uniós országokban mindenhol elérjék a lakosság 95 százalékos kanyaró elleni átoltottságát, ez az arányszám azért fontos, mert ilyen átoltottság mellett már azok is megvédhetők, akik valamilyen okból, például transzplantáció, nem olthatók – hangzott el a legutóbbi Európai Védőoltási Héten. (Városi Kurír 2018. márc. 24)

Tehát, tű vagy tabletta, nem ez az gazi kérdés,, legalábbis vakcina ügyben, hanem a létezésünk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × kettő =

Legfrissebb cikkeink

beteg-gyerek

Hihetetlen, hogy semmi nem üti át a magyar ingerküszöböt! Azzal hülyítjük magunkat, hogy jobb, ha kussolunk, legalább békén hagynak, közben …

kullancs

Áprilist írunk így már rég „felébredtek téli álmukból” a kullancsok, akik vétlen két- és négylábú áldozataikra lesnek az erdőkben, réteken, …

horoscope-

A sorsát előre senki sem ismeri, a jóslatok közül sem valósul meg mindegyik, vagy legalábbis nem vesszük azonnal észre, nem …

aprilis

Április szülöttei függetlenül attól, hogy a Kos, vagy a Bika jegyében jöttek-e a világra, minden nehézségen könnyen keresztülgázolnak, ráadásul szeretik …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: A védőoltások alkonya!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/a-vedooltasok-alkonya/