A Veszprém elveszítette a Kielce elleni elődöntőt - Városi Kurír

Sorting by

×

A Veszprém elveszítette a Kielce elleni elődöntőt

A Telekom Veszprém 37-35-re kikapott a lengyel Lomza Vive Kielcétől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a kölni négyes döntő szombati játéknapján.

Hirdetés

A magyar csapatból Dejan Manaszkov, a túloldalon Michal Olejniczak és Faruk Yusuf hiányzott

A lengyelek már a harmadik percben dupla kínai figurából szereztek gólt emberelőnyben, és az önbizalmuk a folytatásban is töretlen volt. A kapusok mindkét oldalon jól kezdtek, és bár eleinte a Kielce védekezése tűnt feszesebbnek és keményebbnek, tíz perc után a Veszprém vezetett 7-5-re. A Magyar Kupa-győztes egyre lendületesebben, hatékonyabban támadott, mégsem tudott jobban elhúzni. Az első húsz percben nem volt számottevő különbség a két együttes között, a várakozásoknak megfelelően rendkívül szoros volt a meccs, majd Rodrigo Corrales bravúrjaival és Petar Nenadic góljaival 14-11-re ellépett csapatuk.

A túloldalon Talant Dujshebaev vezetőedző kapuscserével próbálkozott, majd a támadásban elkövetett veszprémi hibákat kihasználva együttese felzárkózott egy találatra. A hajrában ismét lendületes akciókat vezetett a magyar csapat, 18-15-re vezetett, de az első félidő a Kielce góljával zárult, mivel a Veszprém utolsó találata időn túl született, így nem adták meg.

A második felvonás elején nagyot változott a játék képe, a lengyelek másfél perc alatt egyenlítettek, majd Andreas Wolff hétméterest védett. A 35. percben a szlovén beálló, Blaz Blagotinsek piros lapot kapott, ami védekezésben nagy érvágás volt a magyar együttes számára. Az egyre jobban védekező Kielce újra előnybe került, sőt Arkadiusz Moryto vezérletével már 23-20-ra vezetett.

Hirdetés

A veszprémiek támadójátéka megakadt, Momir Ilic vezetőedző késlekedett az időkéréssel, és amikor végre rászánta magát, a 6-1-es sorozatot produkáló ellenfél lendületét már nem lehetett megtörni. Wolff remekelt a kapuban, a túloldalon Vladimir Cupara váltotta Corralest.

Veszprém
Omar Yahia, a Veszprém játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott Telekom Veszprém – Lomza Vive Kielce mérkőzésen Kölnben, a Lanxess Arenában. Fotó: MTI/Kovács Anikó

A veszprémieknek szinte folyamatosan emberhátrányban kellett játszaniuk, így nem volt esélyük az egyenlítésre, ráadásul támadásban nem foglalkoztatták a szélsőiket. A sok játékmegszakítás és a lengyelek hosszú akciói miatt szokatlanul elhúzódott a mérkőzés, amelynek hajrájában a játékvezetői tévedések is a Kielcének segítettek. A 2016-ban BL-győztes lengyelek 34-30-nál eldöntötték a továbbjutást, mivel ellenfelük védekezése a második félidőben nem működött megfelelően.

A meccs legeredményesebb játékosa a lengyel Arkadiusz Moryto, valamint a Veszprém csapatkapitánya, Rasmus Lauge Schmidt volt egyaránt nyolc góllal. A kapusok közül Andreas Wolff kilenc, Mateusz Kornecki két védéssel járult hozzá a sikerhez, Rodrigo Corrales 13 lövést hárított.

A két csapat 17. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg veszprémi szempontból 11 győzelem, két döntetlen és négy vereség.

Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője

“Blaz Blagotinsek piros lapja után úgy gondolom, hogy a hatosfalas védekezésünk meggyengült és végül ez döntötte el a mérkőzést. Emellett még szerencsénk sem volt, labdákat is adtunk el és kihagyott helyzeteink is akadtak, az egész második játékrészben az az érzésem volt, hogy eggyel kevesebb játékossal játszunk.”

Sipos Adrián, a Telekom Veszprém játékosa

“Több érzés kavarog bennem, hiszen nagyon örülök, amiért itt lehetek a BL négyes döntőjében, de nagyon csalódott vagyok a mai mérkőzés után, sem a csapat, sem pedig a saját teljesítményemmel nem vagyok elégedett, biztosan tudtunk volna ennél jobban játszani és én is többet várok magamtól. Nem tudom, hogy mi történt a szünetet követően, teljesen jó állapotban voltunk, nagyon sok kiállításunk és technikai hibánk volt, emiatt nem tudtunk a saját tempónkon játszani, több kipattanót sem sikerült összeszednünk és hibákat is vétettünk, ezek pedig egy ilyen mérkőzésen nagyon sokat számítanak.”

Talant Dujshebaev, a Lomza Vive Kielce vezetőedzője

“Csak az számít, hogy hatvan perc után mit mutat az eredményjelző. Nem gondolom, hogy rosszul játszottunk volna az első félidőben, a különbséget az adta, hogy veszprémi oldalon néhánnyal több védés volt. A második játékrészben aztán Andreas Wolff remek formát mutatott, az ő védései nagyban hozzásegítettek minket ehhez a győzelemhez.”

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, elődötnő

Lomza Vive Kielce (lengyel)-Telekom Veszprém 37-35 (16-18)
Köln, 20 600 néző, v.: Hansen, Madsen (dánok)
Kielce: Kornecki, Wolff (kapusok), A. Dujshebaev 4, D. Dujshebaev 3, Gebala, Karacic 5, Karaljok 2, Kulesh 4, Moryto 8 (3), Nahi 2, Sánchez-Migallón, Paczkowski, Sicko 2, Thrastarson 1, Tournat 4, Vujovics 2.
Veszprém: Corrales, Cupara (kapusok), Blagotinsek 1, Ilic, Jahja 4, Lauge 8, Lékai, Ligetvári, Lukács, Mahé 1, Maqueda 1, Marguc 6 (4), Nenadics 6, Nilsson 1, Sipos, Strlek 7.

Forrás: MKSZ / MTI

A Pick Szeged első alkalommal védte meg bajnoki címét

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “A Veszprém elveszítette a Kielce elleni elődöntőt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.