A Veszprémi Petőfi Színház fantomja – krimi 2019 Magyarországán

Szombat délelőtt – ahogy azt megírtuk – nyílt levélben fordult a veszprémi polgárokhoz és az igazgatói pályázatról döntő bizottsághoz a Veszprémi Petőfi Színház Társulata, amelyben az előző évek problémáinak felsorolása után azt kérik, hogy a város, illetve a bizottság ne szavazzon újra bizalmat a jelenlegi színházi vezetésének.

Délután beszéltek a fejükkel és estére feljelentették a levélírókat….?

Kis magyar abszurd….

Elhatárolódás

A színház közösségi oldalán szombaton este az alábbi közlemény jelent meg:

„A Veszprémi Petőfi Színház az utóbbi napokban történtek tisztázásának érdekében szombaton délután rendkívüli társulati ülést tartott, amelyen részt vett Porga Gyula, városunk polgármestere is. A társulat az ülésen részt vevő tagjai közösen a poszthoz mellékelt közleményt fogalmazták meg, amelyet az ülés után is jelen lévő tagok nevük vállalásával hitelesítettek.

A társulati ülésen részt vevő művészek és munkatársak egyöntetűen állást foglaltak arról, hogy a 2019. augusztus 30-án a Veszprémi Petőfi Színház társulata nevében nyilvánosságra került nyílt levelet nem ők írták és a nevükkel való visszaélés miatt rendőrségi feljelentést tesznek. A társulat jelen lévő művészei és munkatársai mindannyian, együttesen kifejezték fokozott kívánságukat, hogy a levél megírójának/megíróinak és nyilvánosságra hozójának/hozóinak személye a lehető leghamarabb kiderüljön.

A Veszprémi Petőfi Színház közösségéhez méltatlan esetről

sokat elmondhat mindenki számára, hogy a rendőrségi feljelentés rendkívüli társulati ülésen történt együttes elhatározását követően a nyílt levelet eltüntették az online felületről. A jelenleg is elérhető tárolt változatot természetesen lementettük.

A társulat válaszlevele mellett

ezúton közöljük a Veszprémi Petőfi Színház vendégművészeinek válaszlevelét is. Ezúton is köszönjük fenntartónk, nézőink, kollégáink, barátaink és ismerőseink támogatását a színházunkat ért támadással kapcsolatban. Bővebb írásos tájékoztatással később szolgálunk.

Vasárnap reggel egyenlőre ennyit tudni, de biztosan kiderül még ez-az, amiről tájékoztatjuk Önöket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük