Gábor György: tök mindegy minden, a lényeg az, hogy a Vezér akarta a kínai vakcinát, hát akkor lennie kell!

Karinthy Így írtok ti c. alapművének egy helyén, az Így írnátok ti Hacsek és Sajót fejezetben az alábbi párbeszéd olvasható: „Hacsek: Csókolódzott már maga Előindiában, napéjegyenlőség idején, norvég bakteriológus elvált nejének udvarló fregattkapitány nővérével? Sajó: Nem. Minden stimmelne különben, de nem fregattkapitány volt az illető, hanem korvettkapitány. Hacsek: Kár. Sajó: Miért kérdezte? Hacsek: Hát ha nem fregattkapitány volt, akkor úgyse érdekli magát a dolog…”

Mindez csak azért jutott az eszembe, mert innen szeretnék gratulálni a Vezér csicskásainak,

akik Istent és embert nem kímélve, ha törik, ha szakad, mindig megtalálják azt a megoldást, amit a Gazda akar, s ami a Gazdának jó. Tök mindegy, hogy a kínai vakcinától esetleg ott helyben esik össze a beoltott páciens, avagy három év múlva három feje nő, ebből kettő olyan, mint az Orbáné, egy pedig mint a Szijjártóé és hat és fél füle, mind olyan, mint a Varga Juditkáé, csak lószart kap az ő pszeudo-Varga füleire giga banki hitelt, az csak az originálisnak jár, szóval tök mindegy minden, a lényeg az, hogy a Vezér akarta a kínai vakcinát, hát akkor lennie kell.

S lőn!

A remek szolgahad hatalmas kreativitással máris kitalálta, hogy nem kell az OGYÉI-nek bevizsgálnia, ugyanis – amint az a Magyar Közlönyben olvasható – az államigazgatási szerv

„különös méltánylást érdemlő betegellátási érdekből, a koronavírus feltételezett vagy igazolt terjedésének megakadályozása érdekében”

nem csak az Európai Gazdasági Térség (EU plusz Norvégia, Izland, Liechtenstein) tagállamaiban illetve Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságban alkalmazott gyógyszer behozatalát engedélyezheti, hanem azt is, amit

„legalább három – köztük legalább egy európai uniós vagy európai uniós tagjelölt – államban” használnak és „legalább egymillió személynél már alkalmazták”.

Szóval most csak a fregattkapitány nővérei figyeljenek, a korvettkapitány nővérei nem érdekesek

Három országban, amelyek közül az egyik mondjuk maga Kína, a másik valamelyik harmadik világhoz tartozó ország, s végül egy ország, amely európai uniós vagy korvettkapitány, akarom mondani európai uniós tagjelölt.

Szabad a gazda? Segítek: Szerbia. És minden megoldódott.

Ráadásul „különös méltánylást érdemlő betegellátási érdekből”. Mert éppen véletlenül akadt egy európai uniós tagjelölt is. Ögyes – mondaná Kohn bácsi, ha képes lenne ekkora mocsok galádságra. De ő nem képes ilyenre, erre kizárólag a Vezér és talpnyalói képesek.

Olyan ez,

mintha kiírnának (ki is írtak, de még mennyiszer!) különféle pályázatokat, sok-sok milliárdra, azzal a parányi fregattkapitányos megszorítással, hogy csak az nyerheti meg a pályázatot, akinek a keresztneve Lőrinc, a vezetékneve egy húsipari dolgozó mesterségére utal, kívánatos, ha az illető valamikor konyított a gázszereléshez, előny, ha volt már polgármester, legfőképp egy olyan helyen, amely hely nevének első tagja a Le irányjelző ellentéte, mondjuk a Fel, s az illető hülye, mint a segg, de higgye el magáról és legyen oly ostoba, hogy még terjessze is a nagy nyilvánosság előtt, hogy okosabb, mint Zuckerberg, végül foglalkozására nézve ne Spider-Man legyen, ne Rain Man, de ne is Superman, hanem valamilyen más man, mondjuk stróman.

De persze az is lehet, hogy miután a kínaiak nem tudták az Európai Uniónak eladni a vakcinájukat,

gyorsan ők is kiírtak egy hatalmas összegű pályázatot, amelynek nyertese kizárólag olyan közép-kelet-európai ember lehet, aki még sohasem hazudott, aki sohasem vetemedne arra, hogy elhallgattassa azokat, akik nem értenek vele egyet, aki egy időben azzal törődött, hogy ne ő kapja a legtöbbet, de ma már nem vacakol ilyen részletekkel, s akire, ha külföldön mondanak valami derogálót, azt képes úgy hallani, mintha a magyar népet szidalmaznák. Mert lila gőze sincs arról, mi a franc az a pars pro toto.

És már megint a fregattkapitányok jártak jól, no meg „kutya Szerbia”, és naná, a zsidók.

Forrás

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

  • 2021.01.29 - 10:46
    Közvetlen hivatkozás

    Óriási megfogalmazása ez Gábor Györgynek (mint mindig) a jelenlegi “qrmány” ténykedéséről! Az évszázad tragikomédiája, ami itt folyik! orbán és talpnyalói, sötét átok nem csak nemzetünk, de egész Európa számára! Csak az vigasztal, hogy előbb-utóbb minden szar a helyére kerül!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük