A Vidnyánszky-vezette Nemzeti Színházban a vasárnap-hétfő-kedd szünnap

Ugyan a teátrum nem erősítette meg, de a november-decemberi műsortervből egyértelmű, hogy a Nemzeti Színház -feltehetően spórolásból kifolyólag- 3 napot zárva tart hetente.

Ha már a Nemzeti is….

Szeptember közepén Csák János kulturális és innovációs miniszter, illetve Hoppál Péter és Pataki András államtitkár látogatást tett a Nemzeti Színházban, ahol a teátrum vezérigazgatójával Vidnyánszky Attilával tárgyaltak. Az eseményről szóló közleményben az áll, a delegáció és a vezérigazgató

„megállapodtak, hogy a Nemzeti Színház a megnövekedett üzemeltetési költségek között is megőrzi a nemzeti kultúrában betöltött stratégiai szerepét”

valamint, hogy a teátrum

„megfelel a növekvő rezsiköltségek miatti takarékosság követelményeinek, továbbra is a törvény által előírt módon kiszolgálja nézőit.”

Ehhez képest

A honlapjukon közzétett tervezett előadások sorát nézve azonban feltűnő, hogy novemberben például egyik vasárnap-hétfő-keddre sincs jelezve előadás. A Népszava értesülése szerint a Nemzeti Színház energiatakarékossági megfontolásból tart zárva 3 napot novemberben és decemberben. A portál kérte a Nemzeti Színházat, hogy erősítse, vagy cáfolja meg értesülést, ám addig kénytelenek vagyunk a honlapjuknak hinni. Persze előfordulhat hogy a fenti napokon zártkörű rendezvényeket tartanak, bár nem nagy a valószínűsége…..

Követhetnék az Átrium példáját – vagy mégsem?

Érthetetlen, -vagy nem is annyira?!- hogy ha bajban van Vidnyánszky teátruma, miért nem fordul a közönségéhez segítségért. Persze ehhez olyan előadásokkal kell előrukkolni, amit a nézők méltányolnak és itt még véletlenül sem a “buszos színházlátogatókkal” kitömött előadásokról beszélek.