“A vigyél haza egy előzetest a fogdából – program mikor indul?” – Rendőrszáj az értelmetlen megszorításokról

Gulyás Gergely a szombati “rendkívülin” arról győzködött minket, hogy mindenkinek a maga területén kell nadrágszíjat húznia és természetesen Ők -a kormány- sem tesznek másként. És tényleg! Csupán egy a bibi: nem ott teszik, ahol értelme lenne, mindenki az “alatta levőbe” rúg még egyet…..

A rendőröknél így….

Akkor, amikor lassan lasszóval kell fogni azokat, akik beállnak rendőrnek és az állomány tagjai is nagy részben csak a megfelelő lehetőségre várnak, hogy leszereljenek, az alábbi bejegyzés került ki a Zsaruellátó facebook oldal oldalára:

“Megszorítós bejegyzéshez….

 • az összes saját tulajdonú elektronikai eszközt azonnali hatállyal el kellett vinni haza. Hogy mik ezek? Csupa olyan dolog, melyek ha csak egy picit is, de segítenek a munkavégzésben. Úgymint egy kicsi rádió, egy kávéfőző, vízforraló, és még sorolhatnám.
 • saját tulajdonú elektronikai eszköz töltését betiltották. Tehát szolgálat telefon híján használod munkára a telefonodat, legyen az mobil használat, vagy nemes egyszerűséggel telefonálás. Vagy fotózás. Ugye használod munka céljából, de ne töltsd bent.
 • Nem szabad használni a saját asztali lámpát sem. Nagy felháborodást váltott ki ez is, mert sokaknak saját van. Erre jött az okos ötlet, a ledest mégiscsak használhatod.
 • amennyiben előre tudod, hogy 15 percnél tovább mész ki az irodából, a számítógépet ki kell kapcsolni. Az nem számít, hogy ez sokkal több energiát vesz fel
 • munka végeztével mindent ki kell húzni. És itt megint csak nem számít, hogy az alvó üzemben lévő nagy teljesítményű nyomtató gallyra megy.
 • 5 % gépjármű elvonás, vagyis mindenkinek talonban kell tartani legalább egy autót, mert nincs szerviz.
 • köteles az előadó postázás előtt ellenőrizni, hogy van-e ügyfélkapu. Felesleges posta költség fegyelmit vonhat maga után. Mint ahogy az összes többi megszegése is.

A hozzászólásokból….

“Na látjátok, ezért nem bánom, hogy ott hagytam ezt a testületet! 🙁 Pedig imádtam a munkámat!” “

Kezdhetnék a sporolást a képviselőkkel. Lakhatási, utazási, benzin kedvezményeket megvonni. Felsőbb vezetők magánhasználati kocsijait elvenni. Végül is a fizetésüket éljék fel mint az átlag dolgozó. Ennyi”

“Ezekből is látszik, hogy dilettáns, idióta vezetők, döntéshozók vannak sok helyen!!! A seggnyaláshoz értenek, de hogy értelmes, átgondolt intézkedéseket hozzanak, ezek szerint az már nem megy!”

“Csilliárdokat lehetne spórolni azon ha a kedves vezetők nem céges autóval járnának haza, nyaralni, boltba, stb… Ha a retkes tiszthelyettes be tud járni 140km távolságból a saját költségén, akkor a mélyen tisztelt vezető a 10 km belül lévő szolgálati lakásából ugyan miért nem? Spórolni akar a cég? Hajrá itt a lehetőség sporoljatok magatokon vezérek”

“Nincs olyan érzése az embernek, hogy itt ebben az országban egyre jobban leszűkítik a teret a szabadságot?!! Egyre kevesebb dolgot csinálhat az ember, és egyre több olyan dolog amit megfélemlítéssel kierőszakolnak, és ezt most nem csak a munkahelyekre értem. Totális korlátozás, mindig egy kicsit több, hogy alig észrevehető legyen , aztán már csak azon kapja magát az ember, hogy hogy jutottunk el idáig.” “Vigyél haza egy előzetest program mikor indul?”

“A bűnözők pedig saját élelmiszer-csomaggal, mobilcellával, önként jelentkezzenek!”

“Hatvanpusztai birtok meg a holdnál is jobban világít!”

“Boldog idők mikor még azon puffogtunk, hogy csak meghatározott időnként kaptunk tintapatront, meg kevés a sirálypapír, nincs olló, normális toll…”

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

“Nálunk napelem rendszer van a kapitányság tetején. Elvileg majdnem önellátó áram vonatkozásában a kapitányság. Mégis ugyanúgy spórolni kell mindennel is. Nem baj. Majd visszavesszük drága pénzért az E.ON- tól.”

“Na, hamarosan jön az online munka is.”

“És ebben a fűtés rész meg sem lett említve! Az lesz még parádés…”

“Akkor mi is hozhatunk olyan családi intézkedést, miszerint otthon kikapcsoljuk a telefont a szolgálat végeztével?”

“Javaslom, hogy a 10 perces monitor-szünetekben (amúgy: 😅) az irodai állomány áramfejlesztő szobabringákat tekerjen. Felmelegszenek, s közben energiát is előállítanak. No?”

Van máááásik!

A másik bejegyzés szintén a Zsaruellátóról való, amiben a felfestett jövőről értekezik az írója:

“Mégis hogyan tovább? Látjuk, halljuk, olvassuk az eseményeket, és az ember csak ámul és bámul. Megint olyan dolgokon akarnak spórolni, amelyet nem lehet skatulyába, keretekbe szorítani. Oké, 18 fok. Ebben kell ülni majd egész nap.

De mi a helyzet azokkal, akik egész éjjel kint fáznak az utcán és bemennek pihenőre? Bemehetnek majd még jobban fázni? Ez mennyiben szolgálja a társadalmi érdeket, hogy folyton beteg lesz az állomány?

Nem lehet használni saját eszközt, nem lehet telefont tölteni.

 • Ez így rendben lesz, hogy nem ihatunk egy kávét, nem találunk oda a címre, mert a szolgálatin nem megy a program?
 • Vagy az, hogy nem lesz benzin, tehát jön a küldés, de nem fog menni senki?
 • A tűzoltók majd reagálnak, hogy bocsánat, nem tudunk kimenni? Itt nincs home office, se kifogás, ha baj van, menni kell…
 • Ha nem lehet töltőn hagyni az EDR-t, tabletet, mégis hogyan fogunk kimenni, ha lemerülnek a készülékek reggelre?
 • A számítógépek ki-be kapcsolgatása hogyan oldja meg a hatékonyságot?

Pont azokat szivatják megint, akik eddig kitartottak

a körülmények ellenére és szívvel-lélekkel védték az állampolgárokat.

 • Biztos, hogy rajtunk kell spórolni első körben?
 • Ezt kell még jobban ellehetetleníteni? Ez nem nyolctól négyig munka, ezt kellene felfogni, itt 0-24 a nyitva tartás. És nem szórakozásból, hanem azért, hogy vigyázni tudjunk az emberekre.
 • És mi történik, ha kisüt a nap, és 18 foknál melegebb lesz bent?
 • Kit és hogyan fognak ezért megfenyíteni?
 • Ezt hogy lehet bizonyítani, hogy mi okozta?
 • Vagy majd hoznak egy mobilklímát hogy visszahűtsék az irodát?
 • Tényleg hőmérős emberek fognak ellenőrizgetni? A legtöbb épületben nincs hőfokszabályozó a radiátorokon, vagy megy a fűtés, vagy nem megy. Hogy ezt hogyan akarják megoldani, ezt valószínűleg senki nem tudja, de abban biztos lehet mindenki, hogy jópár fegyelmi ki lesz osztva emiatt is.

Mert itt ez a módszer van. Ha nem megy ésszel, akkor majd menni fog erővel. Reméljük, hogy akik ezt a döntést meghozták, tudják, hogy ennek mi lesz a következménye, és nem fogják az állományt okolni emiatt.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!