Az ország egy részén már hömpölyög a viz, mert lecsapott minden idők egyik legnagyobb vihara. Budapesten is csak percek kérdése és  beindulnak az ég csatornái.


Ahogy azt reggel megjósoltuk  itt a vihar

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette a veszélyjelzését, és szinte az egész országra riasztást adott ki heves zivatar, illetve felhőszakadás miatt. A zivatar miatt elsőfokú a riasztás, de már másodfokú (narancssárga) a felhőszakadás veszélye miatt.
Készüljenek fel az özönvíz szerű esőre, és esetleg a jégvetésre.

Riasztás

Ma és holnap is többfelé várható zivatar. Reggel, délelőtt még csak néhol, ezt követően azonban mindegyik országrészben számítani lehet zivatarokra. Éjszakára mérséklődik a zivatartevékenység, de teljesen várhatóan nem szűnik meg. Az intenzívebb csapadékgócokban rövid idő alatt 20-50 mm, néhol 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat, illetve nagy méretű jég és 60-80 km/h-s széllökésre is van esély. Heves zivatar kialakulásához – melyben a szélrohamok esetleg meghaladhatják a 80-90 km/h-t, illetve a jégméret a 2-3 cm-t – az Alföldön, illetve középső országrészben mutatkoznak jobb feltételek.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét