A világ legerősebb emberének, Fekete Lászlónak koplaló estéje a kifinomultságtól lábujjhegyen szellentő séfek között - Városi Kurír

Sorting by

×

A világ legerősebb emberének, Fekete Lászlónak koplaló estéje a kifinomultságtól lábujjhegyen szellentő séfek között

Fontosnak tartom leszögezni: az, hogy szeretek főzni, és mint ilyen amatőr lélek elkötelezett nézője vagyok a legkülönbözőbb főzőműsoroknak magánügy, nem is ezért írom ezt a cikket. Az ok sokkal prózaibb: szerda este a jelenleg leglézettebb séf-műsor vendégségbe hívta az ország (világ?) legerősebb emberét, Fekete Lászlót, aki el is ment, hozta is a formáját, ám a műsor három séfje -na és a szerkesztés- nem igazán tudott vele mit kezdeni.

Hirdetés

Se lenyelni se kiköpni….

Már az indulásnál érezhető volt, hogy a műsor készítőinek a lapos, közhelyes, izzadtságszagú humoron kívül semmi nem jutott eszébe, ami a vendéget és a műsort összeköthetné, és ez nem is csoda, hiszen Feketének a mennyiség és a kalóriák bűvöletében él. A műsor viszont éppen ellenkezőleg, a modern, elegánsan tálalt étkek népszerűsítésére törekszik. Itt bizony -egy lapos hasonlattal élve- Fekete László étvágyának annyi esélye sem volt, mint jégkockának a búbos kemencében.

Nem csoda tehát, hogy a séfek már a feladat meghatározásakor elbuktak, és nem tudták igazán -talán mert nincs is olyan- megmondani a versenyzőiknek, hogy

milyen az a modern “fatányéros”,

amit a 60 perc elteltével elvárnának tőlük. Szegény Fekete hiába mondta, hogy ő a jól átsütött szelet húst szereti, meg némi rizibizit, ez utóbbi végképp kiverte a séfeknél a biztosítékot és elkezdtek halandzsázni  a köretek “újra gondolásáról”, amivel sikeresen meg is zavartákák nemcsak magukat, de a versenyzőket is.

Az óra végén, ha igazságosak akartak volna lenni, a zsűri tagjai egyetlenegy valóban értékelhető ételt sem leltek volna, de mint tudjuk, ez végülis egy műsor, úgyhogy hiába ágált a maga módján és mondta meg a tutit, majd távozott éhesen a vendég, azért volt versenyző, aki még dicséretet is kapott.

Végülis!

Persze semmi nagy dolog nem történt, egyszerűen volt egy mellé-sikerült epizódja az egyébként sikeres sorozatnak, amiből a továbbiakban is sokat tanulhat, akit érdekel a gasztronómia. Egy dologra azonban felhívta a figyelmet ez az eset és ez nemcsak a konyhára igaz:

hiába hiszed, hogy bármit megengedhetsz magadnak, mert annyira szeret a közönséged, ez hatalmas tévedés, hiszen akik néznek, azok egy része figyel is és ők lesznek később a hangadók.

Hirdetés
átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.